Muntatge de fotos d?un senyor vidu mirant un retrat i, al costat, una mà agafant bitllets d?euro
ECONOMIA

La nova ajuda que concedeix la Seguretat Social: només per a aquests aturats

La Seguretat Social facilitarà un ajut de 570 euros per als aturats que hagin esgotat la prestació per desocupació

El Consell de Ministres aprovava fa uns dies una nova ajuda de 570 euros al mes per a aturats. Aquesta mesura, impulsada per la Seguretat Social, està pensada per a aquells que finalitzessin la prestació per desocupació. Aquesta aportació econòmica pretén aportar un ingrés addicional mensual als que més ho necessiten.

La iniciativa forma part d'una reforma inclosa al Real Decreto-Ley. El seu objectiu passa per simplificar el funcionament del sistema d'ajuts. A més, es pretén facilitar la gestió, posant especial interès en la situació financera dels més vulnerables.

Aquesta reforma té com a propòsit també rebaixar el nombre de subsidis per desocupació vigents. Passaran de vuit a una quantitat menor a partir del proper 1 de novembre.

Un home amb ulleres i expressió de preocupació mira el telèfon mòbil mentre es troba en una oficina d'ocupació. A la imatge també es veuen bitllets d'euro i un rètol electrònic amb el número

La Seguretat Social ofereix la possibilitat d'accedir a altres subsidis en cas que hagi perdut el dret a cobrar l'atur. Fins ara, les quanties d'aquestes ajudes se situaven al 80% de l'IPREM (Indicador Públic de Rendes d'Efectes Múltiples). Al mes, això suposava 480 euros.

Tot i això, els plans del Ministeri de Treball i Economia Social són altres i ja ha comunicat la seva intenció d'introduir millores. Té al cap un possible increment d'aquest indicador durant els propers mesos. Això vol dir que les persones que percebin el subsidi podrien veure incrementada la quantitat que cobren.

La Seguretat Social eleva l'ajuda al 95% de l'IPREM

El Govern ha reformat les quanties corresponents al subsidi per desocupació. Des del novembre, els beneficiaris d'aquest ajut veuran com s'incrementen els ingressos per aquest concepte, recull OkDiario.

Durant els sis primers mesos de percepció, s'establirà un import equivalent al 95% de l'IPREM. Això es tradueix a 570 euros al mes. Durant els sis mesos següents, la quantia serà del 90% de l'IPREM, que suposen 540 euros.

Muntatge de fotos d´una cartera oberta i un home amb rostre pensatiu

La resta del període de percepció del subsidi, els perceptors guanyaran l'equivalent al 80% de l'IPREM. Per tant cobraran 480 euros a partir de l'any.

Més canvis pensant en l'aturat

Una altra interessant novetat d'aquesta reforma és la supressió del mes d'espera després de l'esgotament de la prestació contributiva. Calia esperar aquest temps per poder demanar el subsidi. A més, el subsidi també arribarà a menors de 45 anys que no tinguin càrregues familiars.

L'ajuda de la Seguretat Social de 570 euros al mes és una mesura que cerca millorar la situació econòmica de les persones a l'atur. I que a més han esgotat el dret a la prestació per desocupació. Aquesta reforma, que entra en vigor l'1 de novembre, simplifica el sistema d'ajudes i ofereix beneficis addicionals als aturats a Espanya.

➡️ Economia

Més notícies: