Muntatge de feix de bitllets de 50 euros i cartell de la Seguretat Social
ECONOMIA

Multa de 225.000 euros per a algunes empreses: la Seguretat Social passa a l'acció

La Seguretat Social insisteix les empreses perquè compleixin les normatives laborals i no perjudiquin el treballador

La Seguretat Social, a través de la Inspecció de Treball, ha intensificat els seus esforços per garantir el compliment de les normatives laborals. En aquest context, les empreses que no compleixin les lleis poden enfrontar-se a multes de fins a 225.000 euros.

Aquesta mesura cerca protegir els drets dels treballadors i assegurar que les empreses operin de manera justa i legal.

Aquestes multes tan elevades no s'imposen per qualsevol infracció. Estan reservades per als casos més greus. En general, les sancions surten des dels 2.001 euros.

Els més comuns acostumen a ser per no donar d'alta els empleats en els terminis estipulats. Però en cas de tenir un professional sense contracte, i a més aquest estigués percebent una prestació de l'atur o ajuda, la situació empitjora.

Muntatge amb una imatge de fons d'un edifici de la Seguretat Social i un home espantat

La Seguretat Social podria entendre que es comet una infracció molt greu. D'aquesta manera tindria motius per imposar la multa més elevada de 225.000 euros, recull Noticias Trabajo.

Altres motius de les sancions

Un dels motius més comuns de sanció, encara que menys quantiosa, és la contractació de falsos autònoms. Això passa quan una empresa contracta un treballador com a autònom, però en realitat hauria de ser un empleat. Aquesta pràctica permet a les empreses evitar pagar cotitzacions a la Seguretat Social i altres beneficis laborals.

També fan referència al frau en la contractació. Inclou pràctiques com ara la contractació temporal injustificada o l'ús indegut de contractes a temps parcial. Aquestes pràctiques perjudiquen els treballadors i violen les normatives laborals.

Les empreses estan obligades a garantir la seguretat i la salut dels seus treballadors. L'incompliment d'aquestes normatives pot resultar en sancions severes, especialment si es posa en risc la vida o la salut dels empleats.

Per acabar, les empreses han de pagar les cotitzacions a la Seguretat Social pels seus empleats. No fer-ho és una infracció greu que pot resultar en multes significatives.

Un treballador aixeca el polze, amb diversos bitllets de 50 euros a la part inferior dreta, i al cercle, una oficina del SEPE

Conseqüències de les sancions

Les multes de fins a 225.000 euros poden tenir un impacte significatiu a les empreses. A més del cost econòmic, les empreses sancionades poden enfrontar danys a la seva reputació.

Això pot afectar la seva capacitat per atraure i retenir talent, així com la relació amb clients i proveïdors. Per evitar aquestes sancions, les empreses han d'assegurar-se de complir totes les normatives laborals.

Això exigeix contractar els treballadors de manera adequada, assegurant que els contractes reflecteixin la realitat de la relació laboral. També tenen l'obligació de pagar les cotitzacions a la Seguretat Social a temps i íntegrament.

➡️ Economia

Més notícies: