Instal·lacions de la Seguretat Social, amb una noia amb el polze enlaire i al cercle, la pantalla per demanar vida laboral
ECONOMIA

Com demanar la vida laboral en tot just un minut: la Seguretat Social t'ho explica

La vida laboral és un document que et pot resultar de gran valor per sol·licitar una pensió o una prestació

Necessites saber quant de temps has cotitzat a la Seguretat Social? Demanar la teva vida laboral és un tràmit senzill que es pot fer en tot just un minut.

En aquest article, us expliquem pas a pas com fer-ho de manera fàcil i ràpida. A més, t'expliquem per a què et pot servir aquest informe i quins tràmits hi pots fer.

Muntatge amb una persona agafant un mòbil i un cercle amb el cartell de la Seguretat Social

Què és la vida laboral i per a què serveix?

La vida laboral és un document emès per la Seguretat Social que arreplega tota la teva trajectòria laboral. S'hi detallen els períodes en què has estat donat d'alta a la Seguretat Social, les empreses per a les quals has treballat i les cotitzacions. Aquest informe és molt útil per a:

Com demanar la vida laboral en un minut

Demanar la teva vida laboral a la Seguretat Social és un procés molt senzill que pots fer en uns segons. Aquí us expliquem com fer-ho pas a pas:

1. Accedeix a la Seu Electrònica de la Seguretat Social

El primer que cal fer és accedir a la Seu Electrònica de la Seguretat Social. Un cop a la pàgina principal, cerca l'opció "Informe de Vida Laboral".

2. Selecciona l'opció d'accés

La Seguretat Social ofereix diverses maneres d'accedir a la teva vida laboral. La més ràpida i senzilla és mitjançant un SMS. Per fer-ho, selecciona l'opció "Via SMS".

3. Introdueix les teves dades personals

A continuació, hauràs d'introduir les teves dades personals: número de DNI o NIE, número d'afiliació a la Seguretat Social i número de telèfon mòbil. Assegura't que les dades siguin correctes per evitar errors.

4. Rep l'SMS amb el codi de verificació

En pocs segons, rebràs un SMS al mòbil amb un codi de verificació. Introdueix aquest codi a la pàgina web de la Seguretat Social.

5. Descarrega el teu informe de vida laboral

Un cop introduït el codi, podràs descarregar el teu informe de vida laboral en format PDF.

Muntatge amb una dona gran prenent apunts, un cercle amb un senyal del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i una cartera amb diversos bitllets d'euro

Altres mètodes per sol·licitar la vida laboral

A més del mètode via SMS, la Seguretat Social ofereix altres maneres de sol·licitar la teva vida laboral:

  • Certificat digital: Si disposes d'un certificat digital, pots accedir a la teva vida laboral de forma segura i ràpida.
  • Cl@ve PIN: Aquest sistema d'identificació electrònica també et permet accedir al teu informe de vida laboral.
  • Correu postal: Si prefereixes rebre l'informe en paper, pots sol·licitar-lo a través de la Seu Electrònica i te l'enviaran al teu domicili.

Demanar la teva vida laboral a la Seguretat Social és un tràmit senzill que pots fer en tot just un minut. Aquest informe és molt útil per a diversos tràmits i us permet conèixer la vostra trajectòria laboral i les cotitzacions realitzades.

➡️ Economia

Més notícies: