Muntatge de fotos d'una dona buscant a la cartera i, de fons, un plànol general de monedes
ECONOMIA

Paguen fins a 1.500 euros per una moneda de 20 cèntims emesa a Espanya

Es tracta d'una moneda que va ser encunyada a Espanya l'any 1999 i, avui dia, encara segueix en circulació

En el món del col·leccionisme numismàtic, les monedes poden assolir valors realment sorprenents. Un clar exemple és una moneda de 20 cèntims emesa a Espanya el 1999 que, encara que és aparentment normal, una peculiaritat en la seva encunyació ha disparat el seu valor fins als 1.500 euros. Què fa que aquesta moneda sigui tan especial i desitjada pels col·leccionistes?

La joia és una moneda de 20 cèntims que va ser encunyada a Espanya l'any 1999. Aquesta moneda forma part de la primera sèrie d'euros que es va introduir en circulació l'any 2002, però que es va començar a encunyar tres anys abans. En el seu anvers, presenta un retrat de Miguel de Cervantes, l'autor de Don Quixot de la Manxa, juntament amb el nom “Espanya” i l'any d'encunyació.

Muntatge de fotos d'una moneda de 20 cèntims encunyada el 1999 a Espanya amb la cara de Cervantes i, de fons, un pla general de monedes

Per què la moneda de 20 cèntims del 1999 amb el rostre de Cervantes és tan buscada?

La característica que distingeix aquesta moneda i eleva el seu valor de mercat és un error en la seva encunyació. Algunes de les monedes de 20 cèntims emeses a Espanya l'any 1999 presenten un excés de metall a la cara on apareix la imatge de Cervantes. Aquest excés de metall, un error poc freqüent en el procés de fabricació, ha convertit aquestes monedes en veritables joies per als col·leccionistes.

Cal destacar que, en l'àmbit de la numismàtica, els errors d'encunyació són valorats especialment. Aquestes imperfeccions són rares i, per tant, molt buscades pels col·leccionistes que volen comptar amb peces úniques en les seves col·leccions.

La raresa i la singularitat d'aquests errors poden multiplicar el valor d'una moneda comuna per centenars o, fins i tot, milers de vegades. En aquest cas concret, la moneda de 20 cèntims amb la cara de Cervantes s'ha arribat a vendre per 1.575 euros.

Captura de pantalla de la venda d'una moneda del 1999 encunyada a Espanya amb la cara de Miguel de Cervantes

Com es pot saber si tinc una d'aquestes monedes de 20 cèntims tan peculiar?

Si creus tenir una d'aquestes monedes en el teu poder, és crucial saber-la identificar correctament. Has de buscar una moneda de 20 cèntims amb l'any 1999 encunyada a Espanya. La particularitat clau és la presència d'un excés de metall a la cara que mostra Cervantes, ja que aquest detall és el que li confereix l'alt valor.

El mercat numismàtic és altament dinàmic i la valoració de les monedes pot fluctuar considerablement. Aquesta moneda de 20 cèntims del 1999 amb l'error d'encunyació pot assolir preus de fins a 1.500 euros, depenent de l'estat de conservació i de la demanda en el moment de la venda. Tot i això, fins i tot monedes en estat menys perfecte poden assolir xifres significatives, partint d'uns 200 o 300 euros.

➡️ Economia

Més notícies: