Muntatge de l´exterior d´una botiga d´Ametller Origen i un noi tapant-se la boca amb les mans amb una samarreta negra
CONSUM

Aquest serà el preu de l'oli d'oliva d'Ametller Origen amb l'eliminació de l'IVA

Ametller Origen ajustarà els preus dels seus olis d'oliva després que el Gobierno hagi anunciat l'eliminació de l'IVA


El Gobierno ha anunciat aquest divendres una nova mesura: eliminarà per complet l'IVA de l'oli d'oliva. D'aquesta manera, s'espera una baixada de preus en aquest producte tan essencial de la dieta Mediterrània.

I és que les extraordinàries pujades dels últims mesos han convertit l'oli d'oliva en un producte inaccessible per a moltes butxaques. La decisió d'eliminar l'IVA s'aplicarà a partir de l'1 de juliol. Per això, val la pena informar-nos sobre el seu cost actual i el preu que, en principi, passarà a tenir a partir d'aquest dia.

Així quedarà el preu de l'oli d'oliva a Ametller Origen

En el reconegut supermercat català Ametller Origen, la mesura tindrà un impacte directe en el preu dels seus olis d'oliva. Actualment, el preu de l'oli d'oliva suau Essencials 1L és de 8,00 € i amb l'eliminació de l'IVA, es veurà reduït un 5%, i passarà a costar 7,60 €.

Ampolla d'oli d'oliva suau de la marca Essencials davant d'una botiga Ametller Origen.

D'altra banda, l'oli d'oliva verge extra Ametller Origen de 1L té un preu de 9,65 € i amb aquesta mesura passarà a costar 9,17 €.

Ampolla d'oli d'oliva verge extra davant d'una botiga Ametller Origen.

Beneficis econòmics i de salut

Aquesta mesura té com a objectiu principal protegir i incentivar el consum d'aquest producte tan essencial a la dieta mediterrània. L'oli d'oliva és reconegut pels seus beneficis per a la salut, com les propietats antioxidants i antiinflamatòries.

A més, aquesta mesura és important també per als productors d'oli d'oliva espanyols. El preu d'aquest producte ha augmentat potencialment en els darrers temps a causa de la poca producció, provocada per la sequera. L'eliminació de l'IVA busca fomentar la compra a l'oli d'oliva i a més alleujar la càrrega financera sobre els consumidors.

bol transparent amb oli d'oliva i olives

Amb aquesta mesura s'espera que incrementi el consum d'aquest producte per part de la ciutadania espanyola. Això podrà beneficiar tant els consumidors com als productors del sector.

Amb la baixada de preu, més famílies podran incorporar oli d'oliva de bona qualitat a la seva dieta diària i contribuir a una alimentació més saludable i equilibrada.

L'eliminació de l'IVA és una mesura estratègica que tindrà beneficis múltiples. Amb això s'incentivarà el consum d'un producte saludable i donarà suport a una indústria crucial per a l'economia espanyola.

➡️ Supermercats ➡️ Consum

Més notícies: