Muntatge fotogràfic entre un establiment de Bonpreu i una persona enfadada
CONSUM

Quant costarà l'oli d'oliva de Bonpreu després de l'eliminació de l'IVA?

A partir de l'1 de juliol, l'oli d'oliva deixarà de tenir IVA: quin serà el preu al supermercat Bonpreu?

A partir de l'1 de juliol del 2024, el Gobierno d'Espanya ha decidit eliminar l'IVA de l'oli d'oliva. Una mesura que cerca frenar la pujada del preu d'aquest producte essencial.

Eliminar l'IVA vol dir que l'oli d'oliva, que fins ara estava gravat amb un 5% d'IVA, es vendrà sense aquest impost. Això hauria de traduir-se en una reducció immediata del 5% en el preu per al consumidor final. Així doncs, quant costarà a partir d'aleshores l'oli d'oliva a Bonpreu?

El preu de l'oli d'oliva a Bonpreu a partir de l'1 de juliol

Amb aquesta mesura, els preus de l'oli d'oliva experimentaran una reducció. I, tot seguit, detallarem quin serà el preu de l'oli a Bonpreu, un dels supermercats més populars de Catalunya.

Actualment, el preu de l'oli d'oliva suau de Bonpreu és de 8,00 euros per litre. I amb l'eliminació de l'IVA es reduirà aproximadament 7,60 € el litre.

Ampolla d'oli d'oliva davant d'una botiga Bonpreu.

En el cas de l'oli d'oliva verge extra, el preu és més elevat, costa 9,65 € el litre. I amb la supressió de l'IVA costarà al voltant de 9,17 € per litre.

És a dir, les dues ampolles d'oli veuran reduït el preu entre 30 i 40 cèntims. Una petita ajuda que sempre és benvinguda.

I és que l'escassetat de producció, a causa de la sequera, ha estat un dels factors principals que han provocat l'encariment d'aquest producte.

Ampolla d'oli d'oliva verge extra davant d'una botiga Bonpreu.

Aquesta mesura s'ha imposat per fomentar el consum de l'oli d'oliva. A més, busca protegir els consumidors davant els increments de preu.

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ja havia anunciat prèviament una pròrroga a la rebaixa de l'IVA per als productes de primera necessitat. La qual estava vigent fins al 30 de juny.

Bonpreu s'adaptarà a les noves mesures

El supermercat Bonpreu sempre ha estat atent a les necessitats dels seus clients. Segurament, ja s'està preparant per reflectir aquests canvis en els preus.

Aquesta mesura d'incloure l'oli d'oliva en els productes de primera necessitat permetrà als consumidors gaudir de l'oli d'oliva a un preu més assequible.

L'eliminació de l'IVA en aquest producte tan utilitzat a la dieta mediterrània representa una notícia excel·lent per als consumidors. A més, és una bona estratègia per promoure el consum d'aquest producte.

➡️ Supermercats ➡️ Consum

Més notícies: