CONSUM

Els canvis saludables que et recomano com a nutricionista que facis aquest estiu

Amb l'entrada de l'estiu, arriba una època en què de vegades és difícil mantenir els hàbits saludables

Amb l'arribada de la calor s'acostuma a tenir molt més lleure i, amb ell, més plans amb menjars poc saludables. Fem el típic vermut de cerveseta i braves, més gelats, la paella al baret de platja amb fregits per compartir… Vaja, que se'ns en va una mica la nostra dieta habitual.

Ja sabeu que el meu missatge mai no serà eliminar tot això, ja que la clau està en l'equilibri, però primer hi ha d'haver coneixement. Per això, us donaré diverses opcions de canvis saludables que podeu fer sense dificultat.

1. Canvia els gelats

Com sabeu, els gelats estan carregats de sucre i de greixos saturats, per la qual cosa han de convertir-se en una opció per menjar de manera ocasional. Podem substituir els gelats ensucrats per tres opcions:

  • Fruita congelada (podem afegir-hi iogurt per fer textura de gelat).
  • Batuts de fruita.
  • Smoothies de fruites.
Dona somrient amb el polze cap amunt al costat d'un assortiment de fruites i amanides de fruites a bols sobre una taula de fusta.

2. Substitueix els refrescos

És més que típic veure la gent a les terrasses gaudint d'un bon refresc amb gel perquè, com el seu nom indica, ens refresquem. És cert que el refresc que hem d'eliminar del tot és aquell ensucrat.

Aquest el podem substituir per la seva versió zero, és a dir, sense sucre. Ara bé, també hauria de ser un consum ocasional, ja que aquest sucre el substitueixen per edulcorants, que tampoc no són la panacea.

En aquests casos, el millor és consumir aigua amb gels i llimona o, per fer-ho una mica diferent, aigua amb gas, gels i llimona.

3. Realitza vermuts més saludables

Com us deia, a l'estiu és normal que hi hagi més menjars, però la majoria van acompanyats de vermuts no saludables.

La clau és substituir els plats de fregits per les seves versions a la planxa, com uns calamars. També podem fer uns musclos al vapor, una amanida fresqueta, uns adobats… D'aquesta manera evitarem tots els greixos saturats dels fregits.

Muntatge d'uns musclos cuinats i un tick verd amunt a la dreta

4. Fes pica-pica més saludables

Una altra cosa que se sol fer bastant més a l'estiu gràcies al clima són els sopars de pica-pica. Hi ha qui té la sort de tenir una terrassa, però la platja també és una altra bona opció.

De vegades tenim el concepte que, en ser de pica-pica, serà menys saludable. Però això dependrà dels aliments que escollim, és clar.

Podem triar embotits de qualitat, pans integrals, hummus i/o guacamole amb sticks de verdura, adobats, una bona amanida acolorida… Feu servir la imaginació i penseu aquelles coses que, a més de nodrir-vos, us saciaran per complet.

➡️ Consum

Més notícies: