Muntatge amb una safata amb dos escamarlans crus i un cercle amb la cara de Dani García
SOCIETAT

Dani García revela el truc definitiu perquè triomfis amb els escamarlans a la planxa

El famós xef ha donat les claus idònies per aconseguir que aquest deliciós marisc quedi realment exquisit

El marisc és un dels aliments imprescindibles en qualsevol dinar o sopar en què es vulgui triomfar i deixar bocabadats els comensals. Això sí, és molt important saber preparar-ho per treure profit i aconseguir potenciar-ne el sabor.

I ara a assolir aquest objectiu ha ajudat el famós xef Dani García. Sí, perquè ha donat a conèixer el truc clau per aconseguir que quedin uns escamarlans a la planxa perfectes. D'aquesta manera, tu ara podràs aconseguir quedar genial davant dels teus convidats.

Ingredients per a la recepta de Dani García

INGREDIENTQUANTITAT
Escamarlans grans2
Sal gruixuda700 grams
AiguaUnes quantes gotes

Els passos que segueix Dani García per preparar escamarlans a la planxa

1. Preparar la paella

El primer que cal fer és tirar sal gruixuda a la paella o planxa on es prepararan els escamarlans. En concret, cal cobrir amb aquest condiment tota la base del recipient. Tot seguit, cal posar-lo al foc, que ha d'estar fort.

2. Cuinar els escamarlans

La recepta que Dani ha donat al seu programa 'Hacer de comer' estableix que quan la paella hagi agafat una alta temperatura, cal actuar. Aquest és l'instant perfecte per col·locar-hi el marisc a preparar. Aquest s'ha de col·locar damunt de la sal per l'esquena i l'obert.

El pas següent és el truc que el xef té per aconseguir que aquest plat quedi sucós i exquisit. I consisteix a tirar als escamarlans per sobre unes quantes gotes d'aigua, sí, només unes quantes. Així sorgirà un vapor, que cal cobrir amb una tapa.

Així, tapades, aquelles han d'estar al foc al voltant de 90 segons. Passat aquest temps, es retira la tapa i es manté la paella a la vitroceràmica un minut més.

3. Emplatar els escamarlans

En aquest moment és quan cal procedir a l'emplatat. Per això, la millor opció és col·locar els escamarlans en una plata o safata on s'hagi establert per a aquest altre llit de sal gruixuda.

D'aquesta manera és com Dani García, que també ha revelat altres receptes magnífiques com la sopa de marisc, té clar que sorprendràs els teus comensals. Els oferiràs el plat més sucós i saborós que hagin tastat.

➡️ Societat

Més notícies: