Muntatge amb una noia a un gimnàs corrent en una cinta i un cercle amb diversos trossos de fruita tallats
CONSUM

Soc nutricionista i aquestes són les 5 millors fruites per menjar després d'entrenar

Saber triar bé què mengem abans, durant i després d'entrenar pot ser la clau del nostre èxit esportiu

El fer exercici sembla que sigui tan senzill com lligar-te les vambes i sortir al carrer, però si realment volem triomfar, hem de tenir diverses coses en compte que potser encara no sabem.

Amb el voler triomfar no em refereixo a quedar a la millor posició possible o fer el millor temps possible, no. Em refereixo a aquella sensació personal que ens queda a nosaltres després d'acabar aquella competició.

Una de les coses que ens farà millorar el nostre rendiment, és la recuperació després d'entrenar, per estar millor a la següent sessió d'entrenament i perquè el nostre organisme estigui en les millors condicions possibles.

Una parella de més de 50 anys caminant al costat d'un primer pla de sabatilles de córrer

En aquesta recuperació és crucial que reposem els nutrients perduts durant l'exercici i ajudem a la recuperació muscular. És aquí quan ens trobem amb les fruites, ja que són una opció excel·lent gràcies al seu contingut en aigua, carbohidrats, potassi…

Les 5 fruites que aconsello com a nutricionista

Com a nutricionista esportiva, tinc les meves preferències pel que fa a la fruita. En aquest sentit, per mi, les cinc millors fruites després d'entrenar són les següents.

Muntatge amb noia menjant bol de fruita i foto de fruita variada

1. Plàtan

Té un alt contingut en potassi, el qual ajuda a prevenir les rampes i, després de l'exercici, permet reposar-nos els electròlits perduts.

A més, té carbohidrats d'absorció ràpida, que serà ideal per emplenar els dipòsits de glucogen. Hem de tenir en compte que, com més madur estigui el plàtan, més fructosa tindrà. També té un alt valor energètic.

2. Síndria

Gràcies al seu alt contingut en aigua, ajuda moltíssim a la rehidratació post-exercici. Però el que més m'agrada de la síndria és que és alta en L-citrulina. És un aminoàcid que ajuda a millorar la circulació sanguínia gràcies al seu efecte vasodilatador i reduir el dolor muscular.

Una dona menjant síndria i més síndries tallada en un plat

3. Dàtil

Potser sigui el que més carbohidrats ràpids i fàcils d'absorbir té. A més, una cosa que pot ser desconeguda, també és alt en potassi, igual que el plàtan. Altres punts a favor que té, és que és més fàcil de transportar que la síndria, i que també té una alta aportació calòrica.

4. Taronja

Gràcies al contingut en vitamina C, ajuda a reduir el possible estrès oxidatiu que s'ha donat durant la sessió d'entrenament i a reparar el teixit muscular. A més, com la síndria, pel seu gran contingut en aigua també contribueix molt a la rehidratació.

Muntatge amb el fons ple de taronges i un marc amb una imatge d'un suc de taronja

5. Figa

De les coses més positives que té aquesta fruita n'és el seu alt contingut en minerals com el calci, el magnesi i el potassi. Aquests tres minerals després de la sessió d'exercici ajudaran molt a recuperar-nos millor. A més, és alta en antioxidants, que ajudaran a reduir l'estrès oxidatiu.

➡️ Consum

Més notícies: