Muntatge de fotos de dues captures de pantalla d'un vídeo on apareixen persones subjectant la Mare de Déu dels Dolors després d'haver caigut durant una processó de Setmana Santa a Badalona

ACTUALITAT

El vídeo d'una processó de Setmana Santa a Barcelona que s'està fent viral

La Mare de Déu dels Dolors va caure durant la Processó del Silenci, un moment que va ser captat en vídeo i ja suma milers de reproduccions

Setmana Santa negra a Catalunya. Ahir, dues persones perdien la vida a la platja del Miracle (Tarragona) a causa del fort temporal. Una borrasca que ha impedit que moltes confraries sortissin al carrer a tot el país.

Tot i això, no ha estat l'únic incident que ha tingut lloc a Catalunya. Ahir, durant l'anomenada Processó del Silenci, la Mare de Déu dels Dolors va caure a l'altura de l'Avinguda Martí i Pujol (Badalona). Un moment que va ser captat en vídeo i ja suma milers de reproduccions a X —abans Twitter—.

Al vídeo publicat per TotBadalona, s'aprecia com un grup de persones estan subjectant la Mare de Déu dels Dolors després que aquesta caigués en plena processó.

Muntatge de fotos de dues captures de pantalla d'un vídeo on apareixen persones subjectant la Mare de Déu dels Dolors després d'haver caigut durant una processó de Setmana Santa a Badalona
La Mare de Déu dels Dolors va caure en la Processó del Silenci | Twitter, @Totbadalona, e-noticies.cat

Una Setmana Santa marcada pel temporal

La Setmana Santa comença amb el Diumenge de Rams, que commemora l'entrada de Jesús a Jerusalem, i culmina amb el Dilluns de Pasqua.

Al llarg de la Setmana Santa, es recrea simbòlicament el camí que Jesús va recórrer des de la seva entrada a Jerusalem fins que el van crucificar i va ressuscitar. I es fa mitjançant les processons, a través de les quals molts devots exposen la seva fe.

Tot i això, de vegades no tot surt com està planejat. I és que aquests darrers dies, la borrasca Nelson ha provocat la suspensió d'algunes processons al nostre país, i Catalunya no n'ha estat una excepció.

Un cotxe circula sota la pluja, i al cercle, una processó de Setmana Santa
La borrasca Nelson, gran protagonista d'aquesta Setmana Santa | Europa Press

A Tarragona, els Natzarens i els Tambors de Calanda no van poder sortir el passat dimarts. Encara que sí que es va celebrar una missa de sufragi i un Via Crucis interior a Sant Francesc. Tampoc no es va celebrar la Processó del Dolor, que és considerada la segona processó més important.

No obstant això, un succés que va passar ahir a la tarda va acabar d'entelar la celebració cristiana. I és que un jove de 16 anys i un altre al voltant de 30 van morir ofegats a la platja del Miracle de Tarragona.

El menor de 16 anys, segons les primeres informacions, hauria caigut accidentalment a l'aigua. I un ciutadà alemany de més de 30 anys que transitava per la zona va veure que el menor s'estava ofegant i va saltar al mar amb la intenció de salvar-lo.

Finalment, no va poder rescatar el jove i tots dos van acabar morint. Tot i això, no han estat les úniques víctimes mortals del temporal. Dues persones més a Astúries també van caure al mar i van ser trobades sense vida.

➡️ Actualitat

Més notícies: