Muntatge d´un autobús i un nen petit d´esquena

ACTUALITAT

Un nen de només 4 anys, oblidat en un autobús escolar a València

La família del menor exigeix una resposta contundent per part de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana

Un menor de quatre anys va ser oblidat a l'autobús escolar després de quedar-se adormit. Tal com explicava el diari Levante-EMV, el 25 de març, un nen de quatre anys es va quedar adormit de camí a la seva escola, el CEIP Santo Ángel de la Guarda. Pel que sembla, ningú no es va adonar que el menor no va baixar del transport. 

L'autobús en què viatjava el nen va seguir el trajecte fins a les cotxeres de l'empresa. Un cop allà, el conductor es va adonar que el menor estava adormit a l'interior del vehicle. 

Aquesta situació és d'“extraordinària gravetat”, segons el president de la Confederació d'AMPA de la Comunitat Valenciana Gonzalo Anaya, Rubèn Pacheco. De fet, exigeixen a Educació una resposta contundent contra Monbus, l'empresa contractada per al transport dels nens a l'escola.  

La Conselleria d'Educació han confirmat que Inspecció està estudiant els fets. A més, han volgut deixar constància que els monitors que acompanyen els nens depenen de les empreses que adjudiquen el servei. Des de la Conselleria també han obert un expedient sancionador a l'empresa d'autobusos Monbus, ja que a l'inici del curs va deixar sense servei els estudiants de diverses rutes. 

Autobus MonBus a la carretera
La Conselleria d'Eduació ha confirmat que Inspecció està estudiant els fets | MonBus, Facebook

Per la seva banda, les famílies dels nens asseguren sentir-se desconfiats davant el servei de transport, i troben a faltar una resposta més dura per part de la Conselleria d'Educació. 

Una nena de tres anys va ser abandonada en un autobús a Sitges 

Aquest no és el primer episodi d'un menor oblidat en un autobús. El desembre del 2022, una menor de tres anys es va quedar sola durant tota la jornada lectiva —7 hores— dins de l'autobús escolar. 

Sembla que la nena no va baixar de l'autobús i es va quedar tancada dins del vehicle de l'empresa Plana durant unes set hores. A les quatre de la tarda, el xofer va localitzar la menor dins l'autobús que estava aparcat en una cotxera de Sitges (Barcelona). 

Tot i que la menor estava en bon estat de salut, la família va presentar una denúncia contra el servei d'autobús escolar. 

➡️ Actualitat

Més notícies: