Unes muntanyes i un cercle amb una ermita sobre un penya-segat i l'emblema de catalunya

ACTUALITAT

Pla de Setmana Santa: l'ermita sobre un penya-segat que pots visitar a Catalunya

L'ermita de Santa Brígida d'Amer és una ermita romànica que es troba a la comarca de la Selva

Si busques un pla espectacular per a aquesta Setmana Santa, considera fer una visita a l'Ermita de Santa Brígida d'Amer. Aquest tresor amagat es troba a la localitat d'Amer, a la comarca de la Selva, a aproximadament una hora i mitja de Barcelona. Aquesta ermita, enfilada sobre un penya-segat, ofereix una experiència espiritual única, a més d'unes vistes impressionants que et deixaran sense alè.

L'església romànica de Santa Brígida d'Amer, situada a la vora d'un penya-segat impressionant, es troba a la comarca de la Selva, a Girona. Aquest és un tresor cultural protegit com a bé d'interès local. Des d'aquest punt, es poden gaudir de vistes panoràmiques de tota la Vall d'Amer i dels voltants.

Ermita sobre un penya-segat
L'ermita és a dalt d'un penya-segat | @ftovarg

L'accés a aquesta ermita d'Amer és apte per a tothom

L'accés a l'ermita és relativament senzill, amb un sender d'aproximadament 2 km que està senyalitzat amb marques típiques de senderisme. Tot i que presenta un desnivell del nivell 3000, es considera una ruta accessible per a la majoria de les persones. Encara que es recomana precaució per a totes les persones que tinguin alguna patologia cardíaca o pulmonar.

Hi ha milers de cartells on avisen de la importància de respectar l'entorn natural durant el recorregut. És fonamental recordar la importància de cuidar i preservar la natura durant la visita a l'ermita d'Amer. Aquest enclavament únic mereix ser gaudit amb responsabilitat.

vistes d´una muntanya amb un petit poble
Des de l'ermita, es pot veure tota la vall | @gloria_ramon

A Amer celebren una festa en honor a l'Ermita al febrer

L'espectacle visual que es pot contemplar des de l'ermita és impressionant, oferint així una experiència única per a tots els visitants. I com a experiència única, si vols visitar-la, fes-ho el primer diumenge de febrer, ja que els habitants d'Amer organitzen una trobada tradicional d'excursionistes i devots en honor a Santa Brígida. Durant aquest esdeveniment, s'entonen els goigs dedicats a la santa i es ballen sardanes, en un ambient festiu i ple de tradició catalana.

En aquesta festa, també es duu a terme el peculiar concurs de xiulet amb caragol, que afegeix diversió i originalitat a la celebració. Els visitants també tenen oportunitat de degustar els deliciosos ''rocs de Santa Brígida'', unes galetes amb espècies elaborades per les pastisseries locals per a l'ocasió.

➡️ Actualitat

Més notícies: