Foto d'agents de la Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i efectius d'emergència a Tarragona
SUCCESSOS

Setmana Santa tràgica: moren 4 persones, entre les quals un menor, pel fort temporal

Fins a quatre persones, una d'elles un menor, han perdut la vida després de caure al mar i no poder-ne sortir


Gran tragèdia en plena Setmana Santa. Fins a quatre persones, entre elles un menor, han mort aquest dijous, 28 de març, a causa del fort temporal de pluja, onatge i vent que està afectant gran part del país aquesta setmana.

I, especialment, a Astúries i a Catalunya, on les quatre víctimes han perdut la vida després de caure al mar. Salvament Marítim i la Creu Roja han confirmat aquest dijous la mort d'un menor que s'hauria precipitat al mar a la platja del Miracle Tarragona i d'un altre home que s'hauria llançat a rescatar-lo.

El Servei d'Emergències del Principat d'Astúries (SEPA), per part seva, informava que el Grup de Rescat de Bombers havia rescatat el cos sense vida d'un home a l'espigó de San Esteban, a Muros de Nalón, i un altre d'una dona al port de Cudillero.

Moren 4 persones ofegades pel temporal

Les víctimes s'haurien precipitat al mar i no haurien pogut sortir-ne a causa del temporal que està vivint el país aquesta Setmana Santa i que està provocant un gran onatge.

A Tarragona, Salvament Marítim i la Creu Roja han rescatat un menor de 15 anys en ofegar-se després que hagués caigut a l'aigua a la plaja del Miracle. Ha estat una parella qui s'ha adonat que el noi no podia sortir del mar i l'home, de 30 anys, s'ha llançat a rescatar-lo.

El 112 ha rebut l'avís al voltant de les 14:30, moment en què ha activat una embarcació i un helicòpter de Salvament Marítim, a més d'una altra embarcació de la Creu Roja i efectius de la Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i dels Bombers de la Generalitat.

Tot i que Salvament Marítim els ha pogut treure de l'aigua amb l'helicòpter Helimer 221, traslladant-los tots dos en un dispositiu d'emergències mèdiques muntat a la mateixa platja, no ha pogut fer res per salvar-los la vida. Fonts policials han confirmat la mort de l'home i del nen aquest dijous.

Segons dades aportades per Salvament Marítim, dues persones més s'haurien llançat al mar per ajudar les víctimes, havent de ser rescatades per l'helicòpter i l'embarcació de la Creu Roja.

Han caigut al mar i no n'han pogut sortir

D'altra banda, un altre home s'hauria precipitat al mar a l'espigó del San Esteban, a Muros del Nalón (Astúries) aquest dijous. El SEPA procedia a bord d'un helicòpter medicalitzat amb el Grup de Rescat dels Bombers d'Astúries a rescatar el cos sense vida de la víctima.

Alhora, el Centre de Coordinació d'Emergències del 112 a Astúries ha rebut un avís a les 12:59 informant que una dona havia caigut al mar al port de Cudillero i estava sent colpejada per les roques. Després d'això, un equip d'Atenció Primària de Cudillero s'ha desplaçat amb una ambulància i un equip mèdic de la UVI-mòbil d'Avilés.

Tot i això, no han pogut fer res per salvar la vida de la dona, tot i practicar-li maniobres de reanimació cardiopulmonar durant més d'una hora, i n'han certificat la mort.

➡️ Successos

Més notícies: