Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un pantà i al capdavant un mapa de Catalunya amb bandera i símbol d'alerta
ACTUALITAT

Quins són els 12 municipis de Catalunya que segueixen en fase d'emergència per sequera

Molts municipis catalans ja han passat a una fase del Pla de sequera menys restrictiu després de les darreres pluges

Les pluges de les darreres setmanes han donat una treva a la situació de sequera que viu Catalunya des de ja fa uns quants mesos. Els embassaments es van recuperant a poc a poc i ja freguen el 30% de la seva capacitat. 

Tot i que la sequera encara està present, les precipitacions d'aquesta primavera han despertat l'esperança. Per aquesta raó, la Generalitat anunciava les últimes hores un aixecament de la fase d'emergència a 22 municipis. Es tracta de les localitats que depenen de l'aqüífer dels rius Fluvià-Muga, a Girona. 

Aquests passaran, com passava fa menys d'un mes amb els 202 municipis del sistema Ter-Llobregat, a l'estadi d'excepcionalitat del Pla de sequera de Catalunya, un estadi menys alarmant i amb menys restriccions per la sequera. Però no ho faran així fins a 12 localitats, que continuaran en fase d'emergència. 

Els 12 municipis que encara continuen en fase d'emergència a Catalunya 

A les darreres hores, el Govern anunciava la intenció d'aixecar la fase d'emergència, la segona de tres del Pla de sequera a Catalunya, de 22 municipis dependents de l'aqüífer dels rius Fluvià-Muga (Girona). Una mesura que es prenia després dels últims episodis de pluges al territori, que van situar la capacitat dels embassaments al voltant del 30%. 

Tot i això, encara queden algunes zones on no s'ha pogut aixecar les restriccions més severes pel que fa a la sequera. 12 municipis de la província de Girona restaran, així, encara en la fase d'excepcionalitat. 

Es tracta de Cabanes, Cadaqués, Castelló d'Empúries, el Far de l'Empordà, Figueres, Fortià, Llers, Riumors, Roses, Santa Llogaia d'ÀlguemaVilamalla i Vila-sacra

Una bandera de catalunya sobre Barcelona i un cercle vermell amb una mà intentant agafar aigua d'una aixeta i un emoji d'aigua prohibida

Tots aquests depenen de l'embassament Darnius Boadella. En el cas d'aquests municipis, els seus habitants han de seguir encara les restriccions més severes per fer front a la sequera, com ara consumir un límit diari de 180 litres d'aigua per persona. 

En canvi, a les localitats dins de l'estat d'excepcionalitat, com passa en el cas dels 22 municipis i de la totalitat del sistema Ter-Llobregat, es pot fer ús de fins a un màxim de 230 litres per habitant i dia. 

➡️ Actualitat

Més notícies: