Muntatge de fotos d'un cotxe circulant amb molta pluja que inunda els carrers i, al costat, imatges de les destrosses que ha causat un temporal a Catalunya
EL TEMPS

Espectaculars imatges de les fortes pluges a Catalunya: un restaurant, inundat

El temporal ha deixat un panorama desolador amb unes pluges torrencials que han causat greus problemes

El temporal de pluges que fueteja aquesta setmana la part nord-est de Catalunya ha deixat unes imatges impactants. Un exemple és un restaurant de Begur completament inundat per la quantitat d'aigua que ha caigut en poques hores. A les imatges publicades a X, s'observa com un fort torrent d'aigua entra amb violència a la terrassa.

Un cop dins, arrasa amb cadires, taules i tot el que troba al davant. El restaurant afectat és el Toc al Mar, de la cala Aiguabrava (Costa Brava), i evidencia que no ha estat fàcil recuperar la normalitat.

Des del mateix local ja han tranquil·litzat els seus clients amb una publicació al seu perfil d'Instagram. El restaurant ha apuntat que ja està “tot en ordre”. Tot i que no han estat els únics, ja que les seves imatges són igual d'impactants que les de Terrades, a Girona.

Les tempestes arrasen al nord-est de Catalunya

Allà es pot veure com l'aigua baixa pel riu a una velocitat que fa por. El mític pont d'aquest poble va estar ple d'aigua per cadascun dels seus forats i mostra la cara més violenta del temporal. Al seu pas, també s'emporta tot allò que troba, especialment la vegetació.

Aquests vídeos exemplifiquen la força del temporal viscut aquesta setmana a Catalunya. Especialment a les comarques de la costa i de l'interior de la província de Girona. La previsió no era només de pluges, sinó de tempestes fortes que han demostrat venir carregades d'aigua i agressivitat.

Més estabilitat meteorològica de cara a la setmana que ve

Un cop hagi passat aquest episodi caldrà avaluar els danys causats i veure si els afectats necessiten reparar els seus béns. De moment, la previsió a Catalunya no espera gaires canvis a curt termini. De fet, al llarg de la setmana les tempestes i xàfecs seguiran, sobretot, a la tarda.

Així ho explica la previsió del Meteocat, posant especial atenció en aquesta zona del país. Tot i això, sí que es preveu que a partir de la setmana que ve la cosa canviï. El sol i una pujada de les temperatures seran els protagonistes i deixaran enrere aquests episodis.

No hi ha dubte que la pluja és més necessària que mai. Això sí, sempre que vingui amb calma i sense causar danys irreparables.

➡️ El Temps

Més notícies: