Muntatge de fotos de roba de nadó de color blau i, al costat, una dona amb rostre de sorpresa i interrogants
ACTUALITAT

El nom català que té un significat preciós: ‘Poderós com les àligues’

El significat profund i la rica història d'un nom català que evoca poder i majestuositat: ja saps quin és?

Hi ha un nom català que és una autèntica joia a Catalunya, tant pel seu significat profund com per la seva sonoritat. És un dels noms més comuns del territori català i la seva traducció literal és “poderós com les àligues”.

Si cerques nom per a un nadó, aquesta podria ser una bona opció. Parlem d'Arnau. Un nom masculí, d'origen germànic, que combina elements com ara majestuositat i força.

Arnau és un nom molt freqüent, tot i que ha anat perdent popularitat amb els anys. L'any 2000 hi havia 7664 homes inscrits amb aquest nom, mentre que deu anys després, l'any 2010, van ser 5161. Finalment, l'any 2020 va baixar a la xifra de tan sols 571 inscrits, segons Idescat.

María Liz dóna un dit al seu fill Erik, que ha estat el primer nadó nascut el 2024 a Madrid, a l'Hospital Universitari La Paz, l'1 de gener del 2024, a Madrid (Espanya)

Significat i origen del nom Arnau

El nom d'Arnau prové d'Arnaldo en català. Està compost per dues arrels germàniques: “arn-”, que significa “àguila”, i “-wald”, que vol dir “poder”. Es diu que aquest nom aleshores significa “poderós com les àligues”.

Durant l'edat mitjana va ser un nom molt conegut a Catalunya, ja que estava relacionat amb figures emblemàtiques com ara el comte Arnau. Aquest nom transmet una imatge poderosa de la natura.

La combinació d'història i cultura que posseeix aquest nom català fan que sigui un dels preferits pels pares catalans.

Muntatge de fotos de la panxa d'una dona embarassada de perfil i, al costat, la imatge d'un bebè nounat als braços

Característiques d'Arnau

En l'àmbit emocional, els homes que tenen aquest nom són sensibles i amables. Els nens anomenats Arnau solen ser perfeccionistes, realistes i pràctics, no són gens somiadors.

Aquests trets el fan una persona seriosa i responsable, encara que de vegades són tan perfeccionistes que poden arribar a fregar l'obsessió.

En àmbits laborals, aquests homes destaquen per la seva capacitat per resoldre problemes i la seva ment analítica. Són persones amb un carisma increïble i solen tenir èxit en camps com l'escriptura, l'actuació o la música.

Muntatge de fotos d'un nadó dormint i al costat uns interrogants

Arnau a l'amor i la vida personal

L'home que es digui Arnau, acostumarà a ser reservat i tímid. Això sí, quan troba la seva parella ideal s'entrega per complet. Són persones molt afectuoses i que necessiten un afecte constant per sentir-se complets.

Si cerques un nom amb un significat profund, una rica història i cultura, Arnau és perfecte per al teu futur fill. Amb el significat de força i majestuositat, convertirà el teu fill en una persona destacable.

➡️ Actualitat

Més notícies: