Muntatge de fotos de roba de nen, bandera catalana i un interrogant

ACTUALITAT

El nom de nen català que només tenen 85 persones a tot Espanya

Els noms tradicionals comencen a perdre terreny a Catalunya i s'aposta per altres de més originals

El procés de triar un nom per al teu nadó és dels aspectes més emocionants. La rica tradició lingüística espanyola i catalana ofereix una àmplia varietat de noms per als infants.

En aquest sentit, hi ha un nom de nen tradicional que només el porten 85 persones a tot Catalunya. Es tracta d'una abreviatura d'un nom molt conegut, que el converteix en una opció d'allò més original. Parlem de Xevi, derivat del nom Xavier (Javier en castellà), que va ser durant molt de temps molt popular.

Xevi, el nom de nen que el tenen menys de 100 persones a tot Catalunya

Actualment, només 85 persones porten el nom de Xevi a Espanya, i totes es troben a Catalunya. La majoria de persones que es diuen així viuen a Conca de Barberà.

Xevi, com a diminutiu de Xavier, està intrínsecament lligat a la devoció religiosa i la renovació espiritual. El seu origen es troba a San Francisco Javier, un missioner jesuïta del segle XVI. Aquest sant va ser un apassionat evangelitzador que va portar el cristianisme a terres llunyanes, incloent-hi l'Índia i el Japó.

María Liz dóna un dit al seu fill Erik, que ha estat el primer nadó nascut el 2024 a Madrid, a l'Hospital Universitari La Paz, l'1 de gener del 2024, a Madrid (Espanya)

Al llarg dels segles, el nom Xevi ha estat transmès de generació en generació, creant un llegat que transcendeix el temps. Cada portador d'aquest nom comporta una part d'aquesta història, connectant-se amb les arrels culturals i espirituals que es remunten a segles enrere.

Altres noms de nen que ja no es fan servir a Catalunya

Xevi és un nom que encara es manté. Per contra, hi ha alguns noms que pràcticament ja no es fan servir a Catalunya o que han anat perdent terreny amb el pas del temps.

Alguns d'aquests noms són Tomeu, Urgell i Liberto. Tot i que aquests noms no siguin tan comuns actualment, encara hi ha una minoria de persones que els utilitzen.

Hi ha noms que si triomfen a Catalunya per la seva originalitat

A l'època actual, observem una creixent tendència a adoptar noms poc convencionals . Aquesta inclinació és deguda, en gran mesura, a la influència de les xarxes socials, el cinema i la televisió, que ens connecten amb diverses cultures i tradicions de tot el món.

Com a resultat, a Catalunya hi ha hagut una proliferació de noms nous. Entre aquests, destaca Liam, un nom que ha capturat ràpidament l'atenció dels pares i ha esdevingut una elecció popular.

➡️ Actualitat

Més notícies: