Muntatge de fotos d'una persona sorpresa i, de fons, una mare fent un petó al fill nadó

ACTUALITAT

El nom català de nen que continua sent molt popular i significa ‘persona humil’

Un nom de nen continua sent molt popular a Catalunya per la seva simplicitat, significat i elegància

Actualment, molts pares opten per triar noms més moderns i en tendència per als seus futurs fills. Tot i això, els noms tradicionals mai passen de moda i continuen posant-se amb freqüència.

Un dels noms que, malgrat ser força comú i tradicional, continua sent un dels preferits per als pares catalans és Pol. Gràcies a la seva simplicitat i encant ha aconseguit mantenir la seva popularitat al llarg de les dècades.

Pol, un nom molt popular a Catalunya

No és cap secret que el Pol ha estat una de les opcions preferides durant molts anys a Catalunya. Segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT), s'ha mantingut durant els anys entre els més populars. Sense anar més lluny, l'any 2023, estava al número 14 entre els més usuals i el 2024 es troba en el lloc número 17.

Noi i noia pensatius i nadó dormint de fons

Encara que en els darrers anys l'hàgim vist uns llocs més avall a les llistes, en els 2000, Pol entrava en el top 10 de noms més posats. I tot arran que s'hagin popularitzat noms més moderns i estrangers.

Tot i això, Pol encara manté una forta presència. El nom ocupa el cor de moltes famílies tradicionals catalanes.

Origen i significat de Pol

Pol és la versió catalana de Pau, que prové del llatí Paulus i el seu significat és “petit” o “humil”. Probablement, molts pares trien aquest nom per al seu fill pel bonic significat que té.

D'altra banda, a la tradició cristiana, Sant Pau és una de les figures més importants. Conegut per la seva humilitat, hi afegeix un motiu més de significat i tradició al nom de Pol.

Una elecció atemporal

Amb totes aquestes dades, podem dir que Pol és una elecció atemporal per als pares que busquin un nom tradicional. A més, compta amb un gran significat i això fa que continuï sent un dels preferits avui dia. La seva simplicitat i sonoritat el fan fàcil de pronunciar tant per a les generacions grans com per a les més joves.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un nadó i una gràfica d'augment

Pol és un nom que no només és conegut per la seva popularitat, també ho és per la seva presència a la cultura catalana. És el nom de molts personatges reconeguts, com a esportistes, músics, escriptors, actors, etc. Un exemple és Espargaró, conegut motociclista català de MotoGP.

El nom Pol sempre serà una elecció encertada pel teu petit. Ha resistit la prova del temps, mantenint-se popular i rellevant al llarg de les dècades. El seu significat bonic i el seu origen històric li atorguen al nom aquest encant especial que tant busquen els pares.

➡️ Actualitat

Més notícies: