Home amb motxilla gaudint d´un paisatge natural amb un llac i una cascada.
ACTUALITAT

Ni Barcelona, ni Tarragona: on és la piscina natural més bonica de Catalunya

Es tracta del Gorg Blau de Sant Aniol d'Aguja, un dels racons naturals més bonics de Catalunya que és a la Garrotxa

Catalunya és una de les regions més boniques d'Espanya. Aquest territori és un tresor de paisatges naturals que capturen el cor dels qui el visiten. Des de les majestuoses muntanyes dels Pirineus fins a les costes daurades del Mediterrani, ofereix una diversitat geogràfica que delecta els amants de la natura.

Ja siguis un excursionista, un fotògraf a la recerca de la imatge perfecta, o simplement algú que aprecia la tranquil·litat que ofereix la natura, Catalunya té alguna cosa especial per oferir-te. I un racó que no et pots perdre si visites aquest territori és el Gorg Blau de Sant Aniol d'Aguja.

Una cascada caient en una piscina natural envoltada de vegetació i un pont penjant de fusta al bell mig d'un bosc al Gorg Blau de Sant Aniol d'Aguja.

Gorg Blau de Sant Aniol d'Aguja, un paradís amagat a Catalunya

El Gorg Blau de Sant Aniol d'Aguja és un racó paradisíac que atrau senderistes i amants de la natura. Està ubicat al cor de la Garrotxa, encara que no és de fàcil accés.

Per arribar a aquest enclavament màgic, la ruta més popular comença al petit poble de Sadernes, a uns 20 quilòmetres de Besalú i Olot. Des d'aquí, s'inicia una caminada que segueix el curs de la Riera de Sant Aniol, passant per l'emblemàtica Ermita de Sant Aniol d'Aguja.

L'excursió fins al Gorg Blau és una de les més gratificants de la regió. La ruta té una longitud aproximada de 14 a 16 quilòmetres, comptant l'anada i la tornada. I es pot completar en unes 4 a 5 hores, depenent del ritme i les parades que es facin.

El recorregut està ben senyalitzat i travessa paisatges variats. Entre ells, frondosos boscos, ponts històrics com el Pont d'en Valentí, i el vell hostal Ca la Bruta.

Per començar la ruta, cal aparcar en un dels dos pàrquings habilitats a Sadernes. Durant els mesos més concorreguts —de l'1 de març al 15 de desembre— cal reservar una plaça d'aparcament amb antelació per regular el flux de visitants.

El Gorg Blau de Sant Aniol d'Aguja, un gran atractiu per a locals i turistes

El Gorg Blau, amb l'aigua d'un intens color turquesa, és ideal per refrescar-te a l'estiu. Tot i que cal tenir en compte que està prohibit banyar-se en algunes zones perquè són punts de captació d'aigua potable. Malgrat tot, hi ha àrees específiques on es permet el bany, com la Gorga del Citró i la Gorga del Prat, al llarg del camí.

A més de la bellesa natural, la ruta ofereix l'oportunitat d'explorar l'Ermita de Sant Aniol d'Aguja, un antic santuari que data del segle XI i que afegeix un toc històric al recorregut.

Pels més aventurers, la ruta es pot estendre fins al Salt del Brull, una impressionant cascada que marca el final del sender i que ofereix vistes espectaculars de les valls circumdants.

El Gorg Blau de Sant Aniol d'Aguja és una joia natural que ofereix una experiència inoblidable a tots els que s'aventuren en el seu camí. Una visita que és imperdonable si vius o visites Catalunya.

➡️ Actualitat

Més notícies: