Muntatge de fotos d´una persona fent una ruta per una muntanya de Catalunya i, al costat, una noia amb rostre de sorpresa
ACTUALITAT

L'espectacular ruta que pots fer a l'interior d'un volcà a Catalunya

Endinsa't a la zona volcànica de la Garrotxa, a menys de dues hores de Barcelona

Si ets fan de la natura, però no de deixar-te els pulmons per gaudir-ne, tenim bones notícies. Molt a prop de Barcelona, la zona volcànica de la Garrotxa ofereix uns paisatges de pel·lícula amb diverses rutes per a tota mena de resistències físiques. La joia d'aquesta regió és el volcà Croscat, considerat el volcà més jove de tota la península Ibèrica.

El Croscat suposa una veritable experiència visual a causa de la seva peculiar aparença, i és que, més que un volcà, sembla un tros de pastís. Presenta un tall transversal, fruit d'anys d'extracció de material volcànic que ens permet veure totes les seves capes. Aquestes capes tan heterogènies són el residu de les diferents erupcions del volcà, la darrera fa aproximadament tretze mil anys.

El camí al Croscat està perfectament senyalitzat i resulta molt accessible, esdevenint un paratge ideal per a tota la família. Els més petits poden aprendre sobre la biodiversitat de la zona, i els més adults poden gaudir d'unes precioses vistes. El territori volcànic de la Garrotxa és un entorn protegit, per la qual cosa és fonamental actuar de la manera més respectuosa possible durant les excursions.

Muntatge de fotos d´una persona fent una ruta al´interior d´un volcà

Descobreix la terra de volcans a una hora i mitja de Barcelona

L'altra parada imprescindible a la Garrotxa és el volcà Santa Margarida, no gaire lluny del Croscat; de fet, es poden visitar els dos volcans dins de la mateixa ruta. El volcà Santa Margarida és ple de vegetació, especialment a la zona del cràter, un lloc màgic on parar a dinar i admirar els voltants.

La ruta fins al cràter és una mica més intensa que la del volcà Croscat, però res que no es pugui superar amb unes bones sabatilles. Un cop al cràter, podem explorar l'ermita Santa Margarida de Sacot, construïda al segle XII al mateix centre del volcà. La vista panoràmica des de l'ermita permet admirar la magnitud del cràter, que té aproximadament 350 metres de diàmetre i 70 metres de profunditat.

Un cop visitats els dos volcans més populars de la Garrotxa, podem continuar visitant la resta de tresors de la zona. Per exemple, el bosc de la Fageda d'en Jordà, el poblet de Castellfollit de la Roca, o el volcà Montsacopa. És molt recomanable invertir més d'un dia per explorar la Garrotxa al màxim i dedicar a cada lloc el temps que mereix.

➡️ Actualitat

Més notícies: