Una dona embarassada somriu mentre sosté el ventre. A l'esquerra, hi ha una imatge superposada dels peus d'un nadó sostingut per una mà, amb dues icones de bombolles de diàleg amb signes d'interrogació.
ACTUALITAT

El nom català de tres lletres que arrasa a Catalunya: serveix per a nen i per a nena

Hi ha un nom curt i senzill que ha aconseguit mantenir-se entre les preferències de molts pares catalans

Actualment, els noms moderns estan guanyant cada cop més terreny, però encara hi ha molts pares que prefereixen els noms tradicionals. Els noms clàssics tenen un encant especial i porten a l'esquena un llegat cultural històric.

Hi ha molts noms tradicionals catalans —com Marc, Núria o Jordi— que segueixen en ús avui dia. I entre ells també trobem un nom força tradicional i que, a més, és unisex.

Un nom unisex amb un significat profund

El nom del qual estem parlant és Pau, que pot ser usat tant per a nens com per a nenes, encara que és més freqüent en nens. Aquest nom prové del llatí “Paulus”, que significa “petit” o “humil”.

A la tradició cristiana s'associa a Sant Pau, un dels apòstols més importants de Jesús. Per tant, aquest nom és l'opció perfecta per als pares creients.

Estadistica del nom de Pau al mapa d'Espanya

Segons l'Institut Nacional d'Estadística, hi ha 34.249 homes i 281 dones inscrits amb aquest nom a tot Espanya. Això demostra que tot i ser més comú en homes, Pau és una opció vàlida també per a les nenes.

La popularitat de Pau a Catalunya

Com que és un nom tradicional, hi ha diferents figures públiques i celebritats que porten aquest nom a Catalunya i a la resta d'Espanya. Un dels personatges més coneguts amb aquest nom és Pau Casals, un anomenat violoncel·lista i director d'orquestra nascut a Catalunya.

A banda, en el món dels esports comptem amb Pau Gasol, un dels jugadors de bàsquet més emblemàtics.

Muntatge de fotos d'una persona sorpresa i, de fons, roba de bebè amb un peluix i interrogants

Un nom que perdura a través del temps

Pau és perfecte si t'agraden els noms fàcils de recordar i pronunciar, a més de tenir un significat bonic.

El fet de ser un nom unisex permet a les famílies tenir una opció versàtil. A més, és tradicional i no passa de moda. Aquest nom ha mantingut la seva rellevància i popularitat al llarg dels anys i sabem que, probablement, continuarà sent així.

El significat positiu i humil fa que sigui l'opció perfecta per als pares que busquen un nom tradicional i alhora amb encant.

➡️ Actualitat

Més notícies: