Fotomuntatge del pantà de Sau de fons i al capdavant una rodona vermella amb una galleda d'aigua difuminada

ACTUALITAT

La decisió que ha pres un poble de Catalunya per conscienciar de la sequera

Un poble de Catalunya ha engegat una campanya per inculcar la importància d'estalviar aigua en plena sequera als veïns

Atenció amb la nova mesura que ha pres un poble català. La sequera a Catalunya és, sens dubte, cada cop més extrema. Com que manquen episodis de pluges intenses que posin fi a la situació, ja s'han hagut de prendre les primeres mesures.

A principis de mes, fins a 202 municipis del sistema Ter-Llobregat entraven a la primera fase d'emergència per sequera, en què s'instauraven noves restriccions per fer front a la manca d'aigua.

Ara, però, una zona de Catalunya acaba de prendre una decisió per combatre la sequera. Es tracta d'una campanya que pretén ajudar els veïns a gastar menys aigua i conscienciar-los en l'estalvi.

El poble de Catalunya que regalarà galledes per la sequera

Una localitat de Catalunya ja ha posat fil a l'agulla per fer front a la sequera que afecta tot Catalunya. Després que entressin en vigor aquest febrer noves restriccions als municipis que conformen el sistema Ter-Llobregat, una localitat ha volgut anar més enllà.

I és que Sant Julià de Ramis, un municipi de menys de 4.000 habitants de la comarca del Gironès, ha anunciat que regalarà una galleda a cada habitant.

"L'Ajuntament de Sant Julià de Ramis posa en marxa la campanya "1 litre menys = 1 litre més", en la qual regalarà una galleda als veïns del municipi per conscienciar de la importància de l'estalvi d'aigua", ha comunicat el compte de X (Twitter) de l'ajuntament de la localitat.

Una campanya per “conscienciar” de la sequera

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis pretén que els seus habitants aprofitin tota l'aigua possible. Especialment, abans de la dutxa.

Església del pantà de Sau (Barcelona)
El sistema Ter-Llobregat va entrar a principis de febrer a la primera fase d'emergència per sequera | Europa Press

"Esperar que l'aigua s'escalfi suposa una gran despesa. Es pot recollir en una galleda que l'ajuntament regalarà i aprofitar-la per regar, per fregar, per llençar al vàter, etc.", han assegurat des del seu compte.

També han informat que els veïns de Sant Julià de Ramis podran anar a recollir el cub a l'Espai a les Persones fins que s'esgotin les existències.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

A més, han anunciat que serà a partir del mes d'abril quan l'ajuntament començarà a multar les persones que no redueixin el consum d'aigua. De moment, només se les havia avisat, sense cap càrrega econòmica.