Muntatge d´un agent dels Mossos d´Esquadra d´esquena, una persona netejant el bany amb uns guants roses i uns signes d´exlamació

ACTUALITAT

Avís dels Mossos: el nou mètode d'atracament que ja s'ha detectat a Barcelona

Barcelona viu una situació delicada i la policia demana que es denunciï sempre que es pateixi un robatori o atracament

Barcelona viu un moment crucial en la lluita contra les bandes de lladres. De fet, els Mossos d'Esquadra ja han detingut dues persones implicades en una trama de robatoris a persones grans.

El mètode és sempre el mateix: trucar a la porta dels més vulnerables i dir-los que són la nova veïna del pis de dalt. Ho fan en roba d'anar per casa, com si estiguessin fent les feines de la llar, i així establir cert vincle.

És aleshores quan les víctimes els permeten el pas a l'interior dels seus habitatges i, mentrestant, els lladres aprofiten per arrasar. Roben des de diners fins a joies. La policia catalana ha detingut una dona de 30 anys i un home de 24 a Barcelona implicats en aquesta trama.

Barcelona, un bressol de delinqüència

En el moment de la detenció es van comptabilitzar fins a 300.000 euros en joies i una xifra —que encara no ha transcendit— de diners en efectiu. Els Mossos d'Esquadra de Barcelona s'han fet càrrec de la investigació i han pogut detenir els implicats. Concretament, això ha estat possible gràcies a la denúncia de dos dels afectats.

Els detinguts són un home del barri de Sants i una dona del barri de Gràcia. Des del programa Tot es mou de TV3 celebren que s'hagi pogut trobar i aturar els lladres. Tot i això, aquesta situació preocupa greument els veïns de Barcelona.

Cal denunciar

Per això, animen a denunciar, malgrat que de vegades faci vergonya fer-ho. No haver-se adonat que era una estafa i oferir-los el pas a casa, sovint, sol provocar cert avergonyiment. Però cal destacar que sense denúncia és molt difícil que la policia pugui fer les investigacions necessàries.

La ciutadania Barcelona es mereix més seguretat i millor. Per als grans i per a tots els ciutadans d'una ciutat que veuen com la delinqüència creix a passos de gegant. Cal una actuació de millora perquè més casos com aquests no tornin a succeir.

Un exemple d'una altra situació difícil a Barcelona va ser la viscuda a mitjans d'aquest mateix mes. Moment en què es va registrar un robatori a punt de pistola en un restaurant de la ciutat.