Un caixer del Banco Santander, amb una fletxa cap amunt, i un home somrient
ACTUALITAT

La bona notícia que acaba de donar el Banc Sabadell les últimes hores

El Banc Sabadell assoleix els màxims a borsa des que es va fer pública l'intent d'opa per part del BBVA

El Banc Sabadell torna a donar bones notícies als clients i accionistes. Després de l'intent d'opa per part del BBVA, la companyia d'origen català torna a la tendència alcista que el va caracteritzar durant les setmanes prèvies.

De fet, durant les darreres quatre jornades s'ha establert per sobre dels 1,90 euros, i durant aquest dimarts ha arribat a superar els 1,93. Això permet que s'endinsi a zona de màxims des que es fes pública l'oferta del BBVA.

El Banc Sabadell, a més, a la seva escalada borsària ja frega el sostre previst pels experts. La pujada que experimentava avui a les 13.54 hores arribava al 0,68%, situant-se en els 1,9225 euros.

Es manté una línia molt regular durant les darreres sessions de la Borsa espanyola. Dimecres passat 22 de maig va assolir un valor d'1,94 euros, davant dels 1,95 euros del dijous 23. La dada més baixa la va experimentar divendres en arribar als 1,90 euros, per finalment tancar la jornada en 1,91 euros.

Situar-se per sobre de la barrera dels 1,90 euros, és el gran objectiu que es planteja el Banc Sabadell. Aquest dimarts al matí va estar en tot moment entre l'1,92 i 1,93 euros.

Gràfic del Banc Sabadell a la borsa de dimarts 28 de maig

La fusió del Banc Sabadell

El Banc Sabadell ha mostrat diverses vegades el malestar amb el BBVA pel seu intent d'opa hostil. La tensió entre les dues companyies és evident. Això ha provocat que l'intent de crear un gegant bancari quedi, de moment, descartat per part de l'entitat d'origen català.

El principal argument esgrimit per aquests darrers és el seu enorme potencial de creixement a futur. Assenyalen que compten amb capacitat per anotar un excés de capital de fins a 2.400 milions entre els dos pròxims exercicis.

Fins i tot l'òrgan regulador bancari d'Espanya, a través de la subgovernadora, s'ha pronunciat sobre aquesta possibilitat les últimes hores. Margarita Delgado entén que la mida no és un factor essencial a l'hora de dur a terme fusions entre entitats, sobretot internacionals. Segons la seva opinió, "més gran no és sempre millor".

En ple procés d'opa sobre el Sabadell, assenyala que aquestes operacions s'han de basar en "anàlisi curosa dels beneficis que comportaran". En tot moment han de "superar els riscos i costos associats". A més a més, el model resultant ha de ser sostenible i rendible.

➡️ Bancs ➡️ Actualitat

Més notícies: