Fotomuntatge amb un fons d'oficines del BBVA i una rodona vermella amb el Banc Sabadell i dues mans encaixades ratllades amb una creu vermella
SOCIETAT

L'anunci d'última hora del Banc Sabadell que rebaixa totes les esperances del BBVA

El Banc Sabadell ha llançat un comunicat les últimes hores en referència a la seva fusió amb el BBVA


Gerro d'aigua freda per al BBVA. Dimarts passat, l'entitat basca confirmava la seva intenció de fusionar-se amb el Banc Sabadell. Ho feia en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Després de no haver prosperat les negociacions que es van dur a terme el 2020, el BBVA ho tornava a intentar quatre anys després i li enviava el passat 1 de maig una carta al Banc Sabadell on aportaven tots els detalls i els beneficis de la fusió per a les dues entitats bancàries.

Tot i això, aquest dilluns, 6 de maig, a la tarda, el Banc Sabadell deixava clar la seva posició. El banc català ha anunciat la seva negativa a ajuntar-se amb el banc basc, per la qual cosa la fusió entre el BBVA i el Banc Sabadell, així, s'allunyaria cada vegada més de ser una realitat.

El Banc Sabadell rebutja la fusió amb el BBVA

El Banc Sabadell llançava un comunicat aquest dilluns sobre la fusió que havia posat damunt la taula el BBVA. A través del Consell d'Administració de l'entitat catalana, finalment ha rebutjat l'oferta de fusionar-se amb el banc basc.

I és que, com han apuntat des del Banc Sabadell, l'oferta del BBVA, segons la seva opinió, "infravalora significativament" el projecte del banc d'origen català. També han assegurat que no es valoren "les seves perspectives de creixement com a entitat independent".

Tot i això, el Consell d'Administració de l'entitat ha assegurat que confia "plenament en l'estratègia de creixement del Banc Sabadell i en els seus objectius financers, i és de l'opinió que l'estratègia de Banc Sabadell com a entitat independent generarà més valor per als seus accionistes".

Des del Banc Sabadell han apuntat, a més, que la caiguda "significativa" del preu de la seva acció després de l'anunci de la possible fusió de les dues entitats "genera una incertesa addicional sobre el valor de la proposta". Uns motius que haurien portat, finalment, el Banc Sabadell a renunciar a l'oferta de fusió del BBVA.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una empresa i al capdavant dues rodones vermelles amb els logos del BBVA i Banc Sabadell i unes mans encaixades

L'oferta i les condicions del BBVA al Banc Sabadell

El BBVA llançava una oferta de fusió al Banc Sabadell fa menys de setmana, en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Després d'això, l'entitat basca enviava una carta al Banc Sabadell, tot especificant els beneficis, les condicions i la totalitat dels detalls de l'oferta de l'absorció del banc català.

En aquesta, el BBVA apuntava que, amb la fusió amb el Banc Sabadell, formarien una entitat que "es convertiria en una de les més grans i més sòlides a Europa, amb uns actius totals per sobre del bilió d'euros" i que seria "el primer banc per capitalització borsària de la Zona Euro".

A canvi, l'entitat prometia conservar, després de la unió, la marca del Banc Sabadell i el fet de mantenir la seu de l'entitat a Catalunya, ubicada a Sant Cugat. També oferia una acció de nova emissió del banc per 4,83 de les del Banc Sabadell.

Tot i això, i com ja va passar l'any 2020, sembla que, de moment, la negociació entre el BBVA i el Banc Sabadell no prosperaria i la fusió entre les dues entitats estaria lluny de ser una realitat, almenys pròximament.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: