Un home retira diners en un caixer del Sabadell, al cercle, el logo de BBVA, i al centre una mà amb el polze cap avall

ACTUALITAT

Per què el Banc Sabadell no es vol fusionar amb el BBVA?

Hi ha diversos detalls que van impedir l'acord de fusió entre el Banc Sabadell i l'entitat bancària BBVA

El Banc Sabadell va rebutjar la proposta de fusió del BBVA i va mostrar el seu interès a continuar el camí en solitari. Així ho va transmetre les últimes hores l'entitat d'origen català a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La unió entre tots dos permetria crear un dels bancs més grans del país, però hi ha diversos motius que van fer enrere els primers.

La companyia que presideix Josep Oliu considera que l'oferta presentada "infravalora significativament el Sabadell". El consell d'administració va analitzar aquesta proposició, encara que estimen que com a "entitat independent generaran més valor per als seus accionistes".

El Banc Sabadell va assenyalar que "confia plenament" en la seva estratègia de creixement i en "els seus objectius financers". Incideixen, a més, a la "caiguda significativa i la volatilitat del preu de l'acció de BBVA els últims dies". Això va fer que es produís una "incertesa addicional" sobre el valor del qual es va plantejar.

L'oferta consistia a bescanviar una acció del BBVA per cada 4,83 del Sabadell. Després de conèixer aquest intent de fusió, les accions del Sabadell es van disparar gairebé un 7,5%, davant la pèrdua del 7,5% de l'altra entitat.

La proposta del BBVA preveia una prima del 17% respecte al tancament dels títols de les dues companyies dimarts. A més, a la proposició plantejada també es va fer referència al nombre de membres de l'actual consell que s'incorporarien al BBVA. Serien un total de tres i un ocuparia la vicepresidència.

Durant les negociacions, a més, es va abordar el compromís de conservar dues seus operatives al nostre país. Una d'elles seria la que té a Banc Sabadell en aquests moments a Sant Cugat del Vallès. També van garantir que continuarien fent ús de la marca Sabadell a algunes regions.

A la nota que es va remetre al CNMV s'admet que la proposta del BBVA "va ser no sol·licitada". Deixen clar que tots aquests detalls “no satisfan l'interès de Banc Sabadell i els seus accionistes”.

El Banc Sabadell descarta qualsevol oferta

El Banc Sabadell, a la junta d'accionistes del mes d'abril passat, ja va descartar que tinguessin al cap participar en alguna fusió. En aquell moment, s'especulava amb un possible acord amb Unicaja.

Val a dir que tampoc és la primera vegada que el BBVA intenta aconseguir l'entitat catalana. El 2020 ja hi va haver una altra proposta que va acabar desestimant-se.

Si s'hagués produït una entesa entre les dues parts, hauria sortit d'aquesta fusió un banc amb més d'un bilió d'actius. En aquests instants, només hi arriba el Santander a Espanya. Amb aquesta operació, a més, el BBVA aspirava a situar-se com a tercer banc més gran d'Europa, darrere de BNP Paribas i Santander.

La negativa del Banc Sabadell ha alterat d'alguna manera les previsions de creixement que tenia l'entitat presidida per Carlos Torres. Entenen que l'oferta presentada era "atractiva" i lamenten la decisió adoptada.

➡️ Bancs ➡️ Actualitat

Més notícies: