Muntatge de Barcelona i un restaurant gluten free

ACTUALITAT

Els 3 locals de Barcelona que són ideals per a celíacs: menjar per menys de 25 euros

Des d'‘E-Notícies’, us portem una guia amb tres locals de Barcelona que ofereixen bones opcions per a celíacs

Avui, 16 de maig, se celebra el Dia Internacional del Celíac. Per això, des d'E-Notícies, us portem una guia amb tres restaurants de Barcelona que ofereixen opcions aptes i bones per a aquelles persones que pateixen celiaquia.

Barcelona, cada cop més, s'està convertint en una ciutat on els celíacs poden trobar restaurants amb opcions aptes a preus raonables. Els restaurants, bars i pastisseries de Barcelona cada cop estan més conscienciats amb aquest problema que afecta les persones que no poden consumir gluten.

I és que, segons l'Associació de Celíacs de Catalunya, aquesta al·lèrgia afecta unes 525.000 persones a tot Catalunya. Una malaltia que, sens dubte, està a l'ordre del dia.

Dinar del restaurant El Tianguis de Barcelona

Tres restaurants a Barcelona aptes per a celíacs

El primer d'aquests locals gluten free és la Creperia Exótico. Ubicada a la zona de Poblenou, aquest restaurant està especialitzat en creps, pancakes i altres plats vegans. En aquesta creperia, els celíacs poden gaudir d'uns deliciosos pancakes sense gluten.

A més de preparar la massa sense gluten —sense contaminació ni traces—, també els poden preparar amb llet vegetal per als intolerants a la lactosa. I no només això, a la Crepería Exótico adapten aquests pancakes al gust del consumidor: amb xocolata blanca, xocolata negra, nabius, maduixes…

A més dels pancakes, aquest local ofereix també altres opcions aptes per a celíacs com els ‘nachos’ amb formatge o els bowls de fruita. I tot a un preu força assequible, ja que fer un “brunch” en aquest local té un preu aproximat d'entre 10 i 15 euros.

El segon local és Cal Marius 449, un bar ideal on es poden menjar diversos plats sense gluten, fins i tot tapes. Cal Marius 449 està ubicat al número 449 del carrer Mallorca, molt a prop de la Sagrada Família.

A Cal Marius 449 treballen mà a mà amb l'Associació de Celíacs de Catalunya per oferir al seu públic tota mena de tapes i menjars sense gluten. A més, han adaptat la seva carta perquè el 90% dels productes siguin també sense lactosa. En aquest restaurant els celíacs podran menjar des de calamars a la romana a entrepans sense gluten i, fins i tot, diversos tipus d'hamburgueses.

I no només això, a Cal Marius 449 també ofereixen cerveses i algunes postres aptes per a celíacs. Un exemple és el tiramisú o el pastís de formatge.

El darrer restaurant d'aquestes recomanacions és El Tianguis, un restaurant mexicà 100% gluten free. Aquesta taqueria està ubicada al carrer Villarroel, número 42. L'establiment també compta amb el suport de l'Associació de Celíacs de Catalunya.

A El Tianguis podràs tastar des de ‘nachos’ casolans a ‘quesadillas’ sense gluten. A més, el local recomana tastar alguna de les seves més de 15 varietats de tacos. Tots sense gluten, és clar. D'altra banda, també podràs gaudir de postres mexicanes aptes per a celíacs i tot per un preu que ronda els 25 euros de mitjana per persona.

➡️ Actualitat

Més notícies: