Muntatge de fotos de Sonsoles Ónega al plató de 'Ya es mediodía' mirant a càmera amb el rostre seriós i el logotip de Telecinco

TELEVISIÓ

Sonsoles Ónega torna a aconseguir allò impensable: un altre cop de gràcia a Telecinco

Sonsoles Ónega no té cap objecció a continuar movent fitxa per tenir avantatge davant de Telecinco

Sonsoles Ónega va tancar el 2023 com a presentadora del magazín més vist de la televisió i amb la novel·la més venuda de l'any. La comunicadora es va enfrontar, a més, al repte d'enfrontar-se a la seva antiga companya de cadena, Ana Rosa Quintana. Ara, quan les xifres d'audiència dels dos programes semblen igualar-se, Sonsoles ha fet una maniobra que deixa Telecinco fora de joc.

La notícia es va conèixer a finals de la setmana passada quan va transcendir el fitxatge del periodista Joseba Gastesi com a subdirector del programa Y ahora, Sonsoles. Es produeix la circumstància que l'espai d'Antena 3 compta des del mes passat amb Javier Silvestre. Un altre nom que va formar part durant anys de Mediaset i que va estar al capdavant d'espais com ara Viajeros Cuatro Código 10.

Sonsoles Ónega fa una jugada amb què Ana Rosa Quintana no comptava

Gastesi va estar molts anys vinculat a Ana Rosa Quintana i a la productora Unicorn. Va ser un dels periodistes que va deixar el matí i es va incorporar al nou projecte televisiu de la popular comunicadora a les tardes de Telecinco.

El realitzador feia més de 6 anys que era a Unicorn Content, on va començar sent coordinador d'informació política a El Programa de AR. Després es va convertir en subdirector del matinal i, més tard, en director deTardeAR. Precisament abans de començar aquesta etapa, havia adquirit experiència a ETB, a la mateixa Atresmedia que ara el fitxa sent coeditor de Más Vale Tarde.

Els darrers mesos, motivat per una baixa mèdica de Joseba Gastesi, la direcció de TardeAR la va assumir Xelo Montesinos, mà dreta de Quintana. Tot just reincorporar-se Gastesi la setmana passada, va comunicar la seva marxa a Antena 3. Una notícia que va provocar la sorpresa al si de la productora d'Ana Rosa Quintana.

Ana Rosa Quintana a l'estrena de TardeAR a Telecinco
Ana Rosa ha vist com un membre del seu equip ha marxat a l'espai amb què competeix per l'audiència | Mediaset

Aquesta nova incorporació reforça la direcció de Y ahora Sonsoles i el lideratge d'audiència del format d'Antena 3. Una cadena a què han arribat, en aquest cas, dos professionals del sector audiovisual que deixen enrere productores lligades a Mediaset, com ara Unicorn Content.

Joseba Gastesi completarà l'equip directiu de l'espai de Sonsoles Ónega. Al gener, la que en fos la directora, Patricia Lennon, deixava el programa per iniciar nous projectes a l'àrea d'entreteniment del grup audiovisual. Va ser llavors quan el programa d'Antena 3 fitxava Javier Silvestre, que venia de dirigir Código 10 a Cuatro.

Y ahora Sonsoles fitxa l'exdirector de TardeAR a Telecinco

Sonsoles Ónega i Ana Rosa competeixen directament a la franja de tarda després dels canvis fets per la cadena de Mediaset. Si bé fins ara la batalla ha tingut l'espai d'Antena 3 com a vencedor, les últimes setmanes és TardeAR qui mira de prop el seu rival.

Muntatge Ana Rosa a Tardear i Sonsoles Ónega a I ara Sonsoles aquest divendres 29 de setembre
Sonsoles Ónega ha fitxat l'exdirector del programa de 'TardeAR' | Mediaset, Atresmedia

Fa tan sols uns dies TardeAR va superar Y ahora Sonsoles a la franja on tots dos programes competeixen de manera directa. Ana Rosa Quintana va aconseguir un 11,9 % davant l'11,4 % de Sonsoles Ónega. Així i tot, cal recordar que l'espai d'Antena 3 s'emet sense publicitat, un detall que fa uns mesos va suposar un intercanvi de retrets per part de les dues comunicadores.

El cas de Gastesi o l'actual director, Javier Silvestre, no és aïllat. Recordem que Y ahora Sonsoles va fitxar diversos col·laboradors destacats procedents de Telecinco. Noms com Beatriz Cortázar, Paloma García Pelayo, Cruz Morcillo o Pilar Vidal són alguns exemples que donaven una idea de l'estratègia que ha seguit Sonsoles Ónega després.

➡️ Televisió

Més notícies: