Muntatge amb el plató d''El Hormiguero' al fons, Pablo Motos seriós amb ulleres i un document amb un martell de jutge
TELEVISIÓ

Indignació absoluta amb Pablo Motos a 'El Hormiguero': podria sortir-li molt car

Pablo Motos és conscient del malestar del públic després d'això que va passar ahir durant l'emissió d''El Hormiguero'

Pablo Motos rebia ahir a la nit a El Hormiguero la visita de Jorge Martín, subcampió del món de MotoGP. Una entrevista en què el món del motociclisme va ocupar gairebé tota la conversa, però en què un comentari del convidat podria portar problemes a l'espai d'Antena 3. Aquesta no és la primera vegada que el presentador es troba enmig d'una polèmica que podria comportar conseqüències.

La visita aquest dilluns del pilot de MotoGP va començar amb un obsequi per part de Jorge, agraït per haver comptat amb ell per a El Hormiguero. Una xerrada en què Pablo Motos es va interessar per saber què va passar durant l'última carrera del Mundial en què va perdre la competició. "No ho vaig perdre a l'última carrera, ha estat un any molt complicat", començava explicant Martín.

El comentari inapropiat del convidat de Pablo Motos pot portar conseqüències a El Hormiguero

El jove es va definir com una persona "molt competitiva, si m'anomeno raig, vull entrar abans que tu fins i tot a l'ascensor", reconeixia sense objeccions. La conversa va avançar en aquesta direcció i Pablo Motos va preguntar al convidat quina era la relació del pilot amb els companys de professió. "Jo sincerament només m'emporto bé amb un pilot, Aleix Espargaró, amb relació de gairebé pràcticament germans", assegurava Jorge Martín.

Va ser llavors quan Jorge Martín va fer un comentari sens dubte inoportú: "Amb els altres és que no pretenc ser el seu amic, són els meus rivals. No és igual avançar Aleix que uns altres, jo aniré al màxim, o et treus o et trec. Jo vull ser respectuós, però aquí marieta l'últim", concloïa el convidat.

Unes paraules davant les quals el mateix Pablo Motos reaccionava còmplice rient i animant el públic a aplaudir. En pocs minuts, els seguidors de l'espai mostraven el seu malestar pels fets i es mostraven crítics amb El Hormiguero i el convidat. Les xarxes socials s'omplien de comentaris d'indignació contra el comentari homòfob del pilot.

Les paraules de Jorge Martín arriben només unes setmanes després que el mateix programa es parlés que ja no hi ha llibertat per fer acudits sobre “homosexuals i nans”. Recordem que aquests comentaris poden comportar multes de milers d'euros. Una cosa semblant va passar el mes de juny passat quan Motos va rebre la visita a El Hormiguero del cantant Maluma.

Una ocasió en què Pablo Motos i el convidat es van referir a una beguda alcohòlica de l'empresa de la qual el compositor és soci i que va aparèixer durant minuts en primer pla a la pantalla.

FACUA va denunciar la productora del programa davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència per publicitat encoberta durant l'entrevista de Maluma. "Tots dos van aparèixer ingerint aquesta beguda alcohòlica, amb un 36 % de graduació", explicava aquesta associació de consumidors.

El Hormiguero s'ha vist embolicat en polèmiques unes altres vegades

Aleshores es van arribar a fer al·lusions positives cap a la beguda, alcohòlica, en horari de màxima audiència. Cosa que va provocar que FACUA sol·licités a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència investigar el que va passar al programa i "imposar la sanció corresponent a la seva productora".

Pablo Motos mirant de banda a 'El Hormiguero'
'El Hormiguero' podria enfrontar-se a una multa de diversos milers d'euros | Atresmedia

Es tracta de situacions en què es plantegen interrogants sobre la regulació de la publicitat a la televisió i la protecció dels espectadors. En el cas concret dels comentaris homòfobs en mitjans de comunicació, el programa també podria enfrontar-se a conseqüències econòmiques.