Muntatge de fotos amb l'elenc d'actors de la sèrie '4 estrellas' i 'La Moderna' juntament amb el logotip de TVE i una icona de bitllets i monedes

TELEVISIÓ

Els diners que s'està gastant TVE en 'La Moderna' després de l'èxit de '4 estrellas'

TVE està invertint diners en 'La Moderna' per aconseguir que tingui el mateix èxit que '4 estrellas'

Salón de Té La Moderna va arribar a TVE el 27 de setembre passat. Una ficció amb què La 1 posa de manifest que aposta per les sèries d'època després de l'èxit de La Promesa. La sèrie diària ambientada en un saló de te compta amb un pressupost que deixa clar quin lloc ocupa quant a les sèries amb què comparteix graella televisiva.

La Moderna es trasllada al Madrid de 1930, a les històries d'empleades i clientela d'un saló distingit i cèntric. Una producció que narra històries de dones disposades a canviar el seu destí. L'adaptació televisiva de l'obra signada per Luisa Carnés, escriptora de la Generació del 27, compta amb un pressupost de 7 961 467,13 €.

Els diners que TVE inverteix en La Moderna

Així, La Moderna compta amb un pressupost per a cadascun dels seus 120 capítols de 66 345 €. Una xifra similar a la de cadascun dels episodis de la sèrie La Promesa, que suposa 69 952 € per episodi. Tanmateix, les dues sèries queden per sota de la dada de 4 estrellas, en què l'ens públic es gasta 110 200 € per episodi.

En concret, del total pressupostat per capítol de La Moderna, 3000 € són dietes i allotjaments, a més de 1000 € per a transport. Recursos interns suposen una despesa de 15 268,80 €, 12 266,40 € en personal tècnic i 3002,40 € per a mitjans tècnics.

TVE es va posicionar el desembre passat, per sisè mes consecutiu, com la segona cadena més vista del país davant de Telecinco. Uns resultats que li han fet continuar confiant en sèries d'època, com va quedar confirmat a la reunió del Consell d'Administració de RTVE.

Helena Ezquerro i Almagro San Miguel a la presentació de Saló de Te La Moderna de La 1
TVE continua invertint un any més en ficcions d'època | RTVE

La corporació ha encarregat la producció de 116 nous capítols de La Moderna que seran emesos a la sobretaula de La 1. Una nova partida que suposarà un desemborsament afegit de 5,85 milions d'euros més IVA. Després de diferents anàlisis, l'ens públic ha constatat que l'èxit d'aquest tipus de sèries suposen el retorn a La 1 del públic més gran de 45 anys.

En poc més de tres mesos, la nova sèrie de TVE s'ha fet un lloc a les tardesde la cadena pública amb quotes pròximes al 10 %. Precisament el 13 de gener passat la ficció va anotar una de les seves millors dades. Uns bons resultats que han portat TVE a reajustar la seva programació presentant, per exemple, doble capítol en lloc de l'emissió de La Promesa.

La 1 segueix en la línia de mantenir els continguts per a aquest públic. Així, la decisió d'emetre dues sèries d'època i de tall clàssic en l'horari de les 16:00 a les 18:30 respon a l'anàlisi d'audiències.

La Moderna intentarà acostar-se als resultats obtinguts per 4 estrellas

D'una altra banda, TVE ja està preparant Valle Salvaje, una nova ficció que serà estrenada previsiblement el segon trimestre de 2024. En aliança amb la responsable de La Promesa, Bambú Producciones, la nova sèrie és un drama romàntic d'època que s'iniciarà amb 120 episodis.

Foto grupal de protagonistes de Saló de te La Moderna, sèrie de La 1
'La Moderna' ha tingut molt bona acollida entre el públic | RTVE

L'objectiu que s'ha marcat la cadena és recuperar, en aquest cas, el públic més gran de 55 anys. Valle Salvaje estarà ambientada en el període del rei Carles III, a la segona meitat del segle XVIII. La intenció de RTVE és que substitueixi 4 estrellas, la sèrie de comèdia que s'emet a l'access prime time de La 1.