Muntatge de Cristina Riba parlant amb un coll alt blanc i un emoji plorant

TELEVISIÓ

El desconegut drama de Cristina Riba de TV3: va perdre qui més volia amb 39 anys

Cristina Riba demana més investigació per combatre malalties silencioses com la que va patir el seu difunt marit

Cristina Riba, presentadora de TV3, té una història darrere que pocs coneixen. La periodista va compartir el 2022 el drama familiar i personal que arrossega des de fa anys. De fet, Cristina Riba es va armar de valor per explicar la seva història a La Marató de TV3 de fa dos anys.

Una de les cares més conegudes de TV3 va commocionar el públic en compartir la seva punyent història sobre la mort sobtada del seu marit. Cristina Riba va explicar que l'home, Àlex, va morir sobtadament amb tan sols 39 anys, per un aneurisma a l'aorta.

Cristina Riba i la seva trista història

En una entrevista emotiva amb Ariadna Oltra, juntament amb el Dr. Ramon Brugada, cap del Servei de Cardiologia de l'Hospital Josep Trueta, la periodista va obrir el seu cor. Sense embuts, Cristina Riba va compartir els desafiaments emocionals que va enfrontar després de la tràgica pèrdua del seu marit.

I també es va sincerar sobre com es va sentir en quedar-se vídua amb 38 anys, amb dos fills petits, la Lola i l'Òscar. "El primer símptoma és el darrer", va expressar Cristina Riba entre llàgrimes. Així mateix, es va identificar amb emocions com la frustració i la sensació d'impotència perquè no van detectar cap senyal d'advertiment abans de la mort.

Tot i el dolor, es va mostrar valent en revelar la seva preocupació per la salut dels seus fills. Ells tot just tenien un i cinc anys quan es van quedar orfes. Cristina Riba cerca ara respostes sobre la possible herència genètica de la malaltia.

L'amor com a millor antídot al dolor

El testimoni va ressonar profundament entre els espectadors, generant un fort sentit d'empatia i solidaritat. A més, va destacar la importància de la investigació mèdica per comprendre i prevenir la mort sobtada. Instant els espectadors a continuar donant per donar suport a aquesta causa.

Tot i el dolorós record, Cristina Riba va revelar que ha trobat amor novament al costat del seu company d'Informatiu, Artur Peguera. Ara, la seva història serveix com un recordatori impactant de la fragilitat de la vida. I, sobretot, de la necessitat de conscienciació sobre la salut cardíaca.

Què és un aneurisma a l'aorta?

És un estat mèdic que es caracteritza per una dilatació anormal o eixamplament de la paret de l'aorta. La qual és l'artèria principal que porta sang oxigenada des del cor cap a la resta del cos. Aquesta dilatació pot passar a diferents parts de l'aorta.

Incloent l'aorta ascendent (a prop del cor), l'aorta toràcica (al pit) o l'aorta abdominal (a l'abdomen). Els aneurismes aòrtics poden ser causats per diversos factors. La feblesa congènita de les parets arterials, la pressió arterial alta o l'ateroesclerosi són alguns.

També la inflamació de la paret arterial (vasculitis) o lesions traumàtiques. Si bé els aneurismes petits poden ser asimptomàtics i passar desapercebuts, els més grans o en creixement poden causar símptomes més molestos. Són una condició seriosa, ja que poden augmentar el risc de ruptura, cosa que pot causar una hemorràgia interna potencialment mortal.

Per tant, és important detectar i tractar els aneurismes a temps. Sovint, a través de proves de diagnòstic per imatges com ecografies, tomografies o ressonàncies magnètiques. I en alguns casos, pot requerir cirurgia per reparar o reforçar la paret arterial.

➡️ Televisió

Més notícies: