Borja Prado executa el pla contra Rocío Carrasco abans de marxar de Telecinco
L'encara directiu de Mediaset mostra sense amagar-se el seu punt de vista sobre la presència de Rocío Carrasco a Telecinco
Borja Prado dimitirà com a president de Mediaset España. Una decisió que possiblement anunciarà al pròxim Consell d'Administració que tindrà lloc aquest dimarts 19 de desembre. Menys de dos anys després de prendre el càrrec, el màxim responsable institucional de la companyia hi renuncia, però abans d'anar-se'n ha apuntat cap a noms com el de Rocío Carrasco.
Ja fa molts mesos que els espectadors de Telecinco han estat testimonis de canvis notables en la programació de les cadenes de Mediaset. Canvis externs però també interns provocats per les discrepàncies entre els directius. Precisament han estat aquestes diferències les que haurien provocat la dimissió de Borja Prado, fins ara president del grup de comunicació.
Borja Prado diu adeu no sense abans dir l'última paraula
La sortida de Prado coincideix en el temps amb la separació de Mediaset de la productora La Fábrica de la Tele. Una ruptura que suposarà el final de la productora que durant 17 anys va crear continguts populars per al grup audiovisual. Els seus responsables, Óscar Cornejo i Adrián Madrid, veuran com la seva empresa desapareix sis mesos després de la polèmica cancel·lació de Sálvame.
"Va ser una decisió nostra la d'acabar amb la relació. Tot i que és evident que prens la decisió perquè uns altres et fan sentir que no t'estimen", comentaven Madrid i Cornejo en una entrevista recent.
Els directius de la productora tanquen una etapa deixant per a la història de la televisió programes tan populars com Deluxe, Hable con ellas o Cazamariposas. També van ser els responsables de la creació de la docusèrie de Rocío Carrasco que tanta polèmica a l'opinió pública va generar.
Óscar Cornejo i Adrián Madrid expliquen ara que els col·laboradors de Sálvame tenen vetada l'entrada a les instal·lacions de Mediaset. "Se'ls ha vetat, se'ls ha prohibit entrar a les instal·lacions, s'ha prohibit que els truquessin, que no fessin res amb ells".
Unes declaracions en què, sense anomenar-la, també s'entén que hi ha inclòs un altre nom molt conegut a les instal·lacions de Fuencarral, Rocío Carrasco.
Pel que sembla, a la cúpula de Mediaset no li va agradar gens l'impacte que va generar el documental de la filla de Rocío Jurado en l'opinió pública. Encara menys l'enfrontament sorgit entre programes de la cadena i productores, especialment entre La Fábrica i Unicorn Content, la productora d'Ana Rosa Quintana.
Va ser llavors quan la corporació va decidir canviar de rumb cap a una televisió menys polèmica, cosa que va acabar desestabilitzant molts pilars. Els canvis a la direcció del grup de comunicació van començar a donar forma a una nova etapa.
Rocío Carrasco va ser de les primeres a ser objectiu del directiu de Mediaset
Una senda en què Rocío Carrasco no tenia cabuda ni tampoc programes com Sálvame. Així, es van establir noves normes i es va crear un nou Codi Ètic per a Mediaset. Aleshores va ser quan va arribar també el veto a diverses figures que fins aleshores havien alimentat bona part dels continguts de la cadena.
Rocío Carrasco va ser un dels primers noms a sonar, ella i bona part dels seus parents. Fidel, Rocío Flores, Antonio David, Gloria Camila, José Ortega Cano, entre d'altres.
Borja Prado sempre va voler donar el seu punt de vista i intervenir en la gestió i els continguts. Una visió que va quedar palesa en els canvis de les diferents cadenes. El novembre d'aquest any es va informar que les seves funcions canviaven, i passaria a assumir tasques de suport a la línia editorial d'informatius.
Poques setmanes després, ha transcendit que finalment Borja Prado deixa la presidència de Mediaset per discrepàncies amb la cúpula directiva. Una mica menys de dos anys de feina en què ha deixat del tot palès una línia a la corporació difícil d'esborrar.
Més notícies: