Fotomuntatge d'Albert Om seriós i mirant a terra en un plató de TV3 i de fons, el logo dels estudis de TV3
TELEVISIÓ

Polèmica pel sou d'Albert Om per un sol programa a TV3

Albert Om presentarà el pròxim 16 de gener un espai especial per commemorar els 40 anys d'història de TV3


Arriben els 40 anys de TV3 i la corpo es prepara per treure pit. Mai millor dit, perquè la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) està preparant un programa especial on no es repararà en despeses.

El proper 16 de gener, Albert Om —que acaba de tornar a TV3— serà l'encarregat de ser 'la veu' dels 40 anys de la cadena. El presentador català ha estat escollit per conduir una gala especial en què es commemorarà l'aniversari de la primera emissió de Televisió de Catalunya.

Fins aquí tot bé. El que sorprèn, però, és el dineral que cobrarà Albert Om per presentar l'espai. Doncs, segons el Portal de Transparència de 3Cat, el presentador català s'endurà 25.000€ per presentar la gala, d'una sola nit.

Imatge de l'espai del proveïdor i client de TV3 amb els honoraris que percebrà Albert Om per presentar un programa especial a TV3

L'espai del proveïdor i client de la CCMA especifica que el contracte amb Albert Om es va formalitzar el 7 de novembre. Per un import de 25.000 euros, la corpo contracta al periodista, durant tres mesos, per a la —segons especifiquen— "presentació de serveis. Presentació de l'especial 40 anys de TV3".

25.000€ a canvi d'un especial

És la comparació d'honoraris el que més que crida l'atenció. Sense anar més lluny, el 2016, la corpo va pagar 2.000€ a Toni Clapés per presentar un capítol de 'Fora de Sèrie' amb Joana Ortega, exvicepresidenta del Govern de la Generalitat.

El 2019, Quim Masferrer —cèlebre pel seu 'El Foraster'— va rebre 5.000€ per presentar 'La Marató'. I Laura Rosel es va endur 6.000€ el novembre del 2023 per presentar 'Generació Porno'.

Tots ells van presentar espais de prime time on van rebre uns honoraris molt menors als d'Albert Om.

Albert Om tanca el cercle

TV3 necessita Albert Om i Albert Om necessita TV3. Semblen ser vasos comunicants. Om compta amb una bona acceptació per part de l'audiència i la corpo buscava una cara amable.

Segons avançava l'analista de televisió Rocco Steinhäuser fa unes quantes setmanes, Albert Om havia estat l'escollit. "Televisió de Catalunya està preparant un espai per celebrar els 40 anys i buscava una cara molt reconeguda", explicava al Versió Rac1.

Imatge d'Albert Om a Rac1

Dit i fet. Serà, doncs, una més de les pàgines que Om ja ha escrit a TV3. I és que el periodista català és una mena de comodí. Des de ser el successor de Julia Otero el 2004 i presentar un espai de sobretaula com 'El Club', a ser el cèlebre 'El Convidat'.

Albert Om, una tecla més a la corpo

A la corpo, Om hi ha tocat totes les tecles. Per això, potser, Televisió de Catalunya va acudir al rescat d'Om després de la seva estranya sortida de Rac1. L'emissora del Grup Godó va decidir prescindir de l''Islàndia' pràcticament de la nit al dia. Sempre es va relacionar la decisió amb motius econòmics.

Al periodista li van donar poques setmanes per acomiadar-se de la seva audiència. Però va ser aleshores quan TV3 va acudir al seu al rescat. Com? Amb 'Una altra història'. L'espai amb què Albert Om repassa a través de cent objectes la història del darrer segle de Catalunya.

Ara el relat entre Om i TV3 seguirà amb un contracte nou. En aquest cas, l'especial commemoratiu dels 40 anys en antena de Televisió de Catalunya. Un programa, a canvi de 25.000€ per a Albert Om.

➡️ Televisió

Més notícies: