Muntatge de Borja Prado amb les instal·lacions de Telecinco al fons
TELEVISIÓ

Borja Prado ha comès un error amb Mediaset que explica la fugida de Telecinco

Borja Prado es va obcecar a assolir una meta, però aquesta no s'ha complert i, a més, li ha passat factura

Borja Prado va arribar a Mediaset disposat a renovar-lo completament i, especialment, a la graella televisiva. Per això va imposar tot un seguit de mesures dures i contundents, però no ha aconseguit els resultats esperats. I ara hem conegut que ell, després d'un acord amb aquell grup, ha marxat inesperadament.

El Borja Prado se n'ha anat perquè les seves actuacions no han donat els fruits esperats i, sobretot, per un error que ha comès. Fallada que li ha acabat costant el lloc i que no era cap altre que la seva insistència a fer-se amb PRISA Radio.

Borja Prado tenia un objectiu que l'ha acabat fent fora de Mediaset

El Borja Prado ha dit adeu a Mediaset i la seva marxa s'oficialitzarà pròximament. Ho ha fet després d'una mica més d'un any com a president del grup, en què ha pres mesures dràstiques per emprendre una renovació contundent. Per exemple, va acabar amb l'univers Sálvame, va imposar vetos a certs personatges i fins i tot va donar cabuda a l'Ana Rosa a les tardes.

Tot i això, el directiu ha vist que els seus objectius no s'han complert en absolut. Encara més, Telecinco està vivint la pitjor crisi de la seva història pel que fa a audiències i no aconsegueix remuntar.

Muntatge d'imatges amb Borja Prado, Rocío Carrasco i Antonio David Flores
Borja Prado, entre altres coses, va imposar vetos a certs personatges famosos | GTRES, Mediaset, e-noticies.cat

Tot això sembla que ha propiciat que el Borja hagi decidit dir adeu a la seva tasca al grup de comunicació. Però no ha estat l'únic motiu, també hi ha influït la mala relació que ha tingut amb els consellers delegats, Massimo Musolino i Alessandro Salem. I és que aquests li han parat els peus més d'una vegada.

Segons El Independiente, Prado ha mantingut una guerra interna amb aquests dos membres de Telecinco per una raó fonamental. Ens estem referint al fet que tenia enorme interès i no deixava d'insistir a fer-se amb PRISA Radio, el grup del qual està ficat de ple en una reestructuració del seu deute.

Ell considerava que tenir a les mans la Cadena SER suposaria donar-li molta visibilitat a Mediaset. Tot i que els propietaris tenien clar que no era moment d'invertir.

El Borja, pel que sembla, va continuar pressionant per aconseguir aquesta fita i fins i tot va tenir reunions i va fer actuacions per assolir el seu propòsit. I això ha acabat minant més la situació davant la cúpula. Al final, s'ha cavat la seva pròpia tomba i ha hagut de dir adeu al lloc que havia aconseguit.

Borja Prado: més raons de les seves discrepàncies amb els consellers delegats

El Borja Prado ha tingut un camí complicat a Mediaset. En el temps que ha estat al capdavant d'aquesta empresa, ha vist que els seus objectius no s'han aconseguit i tampoc els plans d'inversió. Fins i tot ha estat destituït de president executiu a president no executiu, després de les picabaralles amb la cúpula i abans de dir adeu definitivament.

Això sí, els seus conflictes interns al grup han estat també marcats per un altre motiu de pes. Exactament, perquè ell volia marcar la línia editorial a seguir, volia portar la batuta pràcticament de tots els programes, i no se li ha permès. Prado desitjava que el grup tingués una posició ideològica clara i afí a la dreta, com Antena 3 amb el Vicente Vallés.

Tot i això, davant aquesta postura se l'ha frenat de manera contundent. Així, s'ha arribat a l'acord que el Borja abandoni Telecinco, per desgràcia i per alegria de tots els que ell ha acomiadat.

Muntatge de Borja Prado i Alessandro Salem amb Mediaset de fons
Borja Prado ha viscut una guerra interna amb els consellers delegats | Mediaset

I, després de marxar, ha quedat clar que la cadena no seguirà pels camins ideològics que volia el Borja Prado. Ho demostra el fet que el Carlos Franganillo es posi al capdavant dels informatius.

Caldrà esperar per veure què passa amb el grup, quins girs fa i si aconsegueix tornar a enganxar el públic. Prado, per descomptat, no ho ha aconseguit.