Muntatge de fotos d'Ana Duato actuant a la sèrie 'Cuéntame' amb un gràfic de barres al costat

TELEVISIÓ

Audiències ahir: Han aconseguit Ana Duato i 'Cuéntame' ser líders de la nit?

L'audiència de 'Cuéntame cómo pasó' va deixar un missatge el dia en què s'emetia el seu capítol final

Les audiències ahir tenien una cita important en Televisión Española amb Ana Duato i companyia. La sèrie Cuéntame cómo pasó emetia ahir a la nit el seu últim i més esperat capítol. Un històric adeu amb què la cadena pública esperava batre rècords de seguiment, incògnita que per fi ha quedat resolta.

Cuéntame ha retratat durant dues dècades la vida dels Alcántara i no va defraudar en el seu últim episodi. La ficció va ser capaç de superar la barrera dels dos milions i va congregar una audiència de 2 031 000 teleespectadors. Igualment, la quota de la pantalla va ser del 19,5 %, cosa que indica una clara pujada respecte al capítol anterior.

Les audiències d'ahir van dictar sentència

Cuéntame cómo pasó registrar a la seva temporada 23 un increment de 717 000 teleespectadors. Va ser, amb escreix, la sèrie més vista de l'horari de màxima audiència ahir. De fet, no es registrava una quota tan alta des de la temporada 18 emesa fa 6 anys. Xifres que demostren que la sèrie, que ja és història de la televisió, ha cridat l'atenció de diverses generacions.

En aquest últim capítol titulat Carlos, El heredero, el tercer fill dels Alcántara tornava a Espanya després d'un moment de gran incertesa. Coincidia amb el fatídic 11 de setembre de 2001, data en què van tenir lloc els atemptats de les Torres Bessones. Precisament dos dies després va ser quan Cuéntame es va estrenar a Espanya i és així com els guionistes han volgut tancar el cercle.

Muntatge de fotos del cartell promocional de la sèrie de RTVE 'Cuéntame' amb bitllets d'euro de fons
'Cuéntame' es va acomiadar ahir a la nit de l'audiència | RTVE, grapix, e-noticies.cat

“Ja passa de l'hora, potser no ho posen”, eren les primeres paraules que Ana Duato, Mercedes Alcántara a la sèrie, deia al primer capítol. L'actriu llavors tenia 33 anys. Ahir, 413 episodis i 22 anys després, ella i la resta d'actors de la ficció s'acomiadaven de l'audiència.

Precisament, fa pocs dies la coneguda actriu ja avançava en una entrevista algunes pistes sobre el final de la sèrie. “Plorarem molt, però plorareu molt vosaltres també”, reconeixia. A més, feia balanç del seu paper: “Em sento molt satisfeta de la feina feta, de com ho hem acabat i del recorregut”, assegurava.

Cuéntame cómo pasó va deixar clar qui ocupava ahir el primer lloc

El públic, amb les dades d'audiència registrades, va deixar clar que qualsevol altra opció quedava en un segon pla davant d'un episodi final tan esperat. La sèrie Cristo y Rey, a Antena 3, es va conformar amb un gens menyspreable 11 % de quota i 1 170 000 seguidors. Telecinco, per contra, punxava amb Desnudos por la vida presentat per Jesús Vázquez, en marcar un 6,9 % de quota i 670 000 espectadors.

Per la seva banda, Cuatro va registrar amb Viajando con Chester un 4,4 % de quota i 439 000 seguidors. I laSexta, amb Gabinete de crisis, es conformava amb un 4,1 % de quota i 480 000 televidents.

Així, Televisión Española va tancar ahir, amb el final de Cuéntame cómo pasó, una etapa difícil d'oblidar. La sèrie, segons apuntava Jacobo Delgado, un dels seus guionistes, “és molt gran. És una sèrie que recordarem sempre perquè és més que una sèrie, és patrimoni cultural de tots els espanyols”.