L'advocada de Rosa Peral trenca el silenci després de 'El cuerpo en llamas'
"La van condemnar pel pecat, no pel delicte", ha declarat sense miraments l'advocada de Rosa Peral
Al centre d'una tempesta mediàtica i judicial, la figura de Rosa Peral emergeix com l'epicentre d'un cas que ha capturat la imaginació del públic. Condemnada a 25 anys de presó per la seva participació a l'assassinat de Pedro Rodríguez amb Albert López, la història de Peral es veu ara envoltada de constants controvèrsies. Les declaracions de la seva advocada, Olga Arderiu, assenyalen les esquerdes del procés legal i la influència dels mitjans.
L'advocada de Rosa Peral ho té clar
L'advocada ha argumentat que el judici ha estat més que una avaluació dels fets. Ha estat una exposició pública de la vida personal de Peral, centrada en estereotips nocius que han eclipsat la cerca de justícia.
S'ha assenyalat que, fins i tot abans que comencés el judici, l'opinió mediàtica ja havia proclamat la culpabilitat de Peral i ha plantejat interrogants sobre la presumpció d'innocència.
Arderiu, que ha pres una posició ferma, al·lega que la societat ha prejutjat Peral basant-se en la imatge d'una femme fatale, desviant l'atenció del coacusat, Albert López. Assenyala que la manca de proves concloents i la influència dels mitjans han contribuït a la construcció d'un relat propi, que ha portat la condemna de Peral.
La defensa busca qüestionar la integritat del veredicte, subratllant la complexitat i les implicacions dels estereotips socials a l'àmbit legal.
Rosa Peral i el 'El cuerpo en llamas'
La notorietat de Rosa Peral s'ha elevat exponencialment amb l'emissió d' 'El cuerpo en llamas' , una minisèrie de Netflix protagonitzada per Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez. A més, un documental ha donat llum sobre l'atenció mediàtica i els prejudicis de gènere presents al judici.
La sèrie de Netflix ha estat un element addicional que ha polaritzat la percepció del públic sobre aquest cas. Arderiu argumenta que, si bé la sèrie pot tenir elements dramàtics, ha contribuït a modelar la narrativa pública, afegint capes a la ja complexa trama legal.
Més notícies: