Muntatge amb foto de policies
SUCCESSOS

Més violència a Catalunya: Un grup de menors sembra el pànic amb diverses agressions

La denúncia de les víctimes ha permès la detenció de nou menors entre 14 i 17 anys

Els Mossos d'Esquadra han detingut nou menors que el diumenge 9 de juny van cometre una violenta agressió durant les festes de Santpedor (Barcelona).

Els detinguts la van emprendre a cops contra dos nois i una noia, que van patir contusions i una ferida oberta, i van haver de ser atesos a l'hospital. Els Mossos van obrir una investigació que es va saldar amb la detenció d'aquests vuit joves.

Segons informa Laura Serrat a Regió7, els detinguts estarien també relacionats amb altres agressions i baralles a Manresa i els seus voltants. Es tracta de nois d'entre 14 i 17 anys, residents a Manresa, que haurien protagonitzat robatoris amb violència i agressions els darrers mesos. Almenys cinc haurien participat en una baralla a finals de maig en un polígon durant la fira d'aquesta localitat.

Imatge d'un dispositiu policial en què diversos agents identifiquen diversos presumptes delinqüents mentre desenes de persones observen darrere un cordó policial

Un altre incident va tenir lloc el 5 de maig, quan un noi de 13 anys va ser agredit per set menors més: el van seguir a la sortida de l'institut i quan estava només li van robar la cadena que portava de forma violenta.

Anteriorment, un altre menor havia estat víctima d'amenaces i agressions per part d'aquests delinqüents. Va ser víctima de diverses pallisses per part d'aquest grup, que a més el trucaven al telèfon insultant-lo i amenaçant-lo. La denúncia de les víctimes ha estat clau per a la investigació, que ha culminat amb la detenció dels menors després de la seva darrera pallissa a les festes de Santpedor el 9 de juny.

Problema greu de seguretat a Manresa

Fa temps que els Mossos d'Esquadra fan un seguiment especial a la situació a Manresa. La policia té constància de l'existència de grups de joves estrangers, la majoria menors d'edat, que es dediquen a robar i acovardir els veïns. El cas va sortir a la llum després de difondre's les imatges del violent robatori que va patir una noia al portal de casa recentment .

Dies abans, una menor va ser víctima d'un intent de robatori per part d'un grup de menors, i un altre jove va ser víctima d'una pallissa a pals. Aquests episodis se sumen a la baralla multitudinària de l'estiu passat, que va desembocar en mobilitzacions dels veïns farts de la inseguretat a la ciutat. L'esquerra els va acusar de racistes i va organitzar una concentració paral·lela contra l'extrema dreta.

Des de llavors, Manresa és una ciutat tensionada pel debat sobre la immigració i la seguretat. A nivell polític això es tradueix en un cru enfrontament entre Junts, que abandera la denúncia de la inseguretat, i ERC i la CUP, que acusen els que el denuncien de comprar el marc mental de l'extrema dreta.

➡️ Successos

Més notícies: