Ha tornat a passar: Una baralla multitudinària obliga a tancar una fira a Catalunya
Les baralles juvenils es disparen augmentant la sensació d'inseguretat entre els veïns
Les baralles multitudinàries i els disturbis viscuts l'estiu passat a Manresa, Molins de Rei i Vic van destapar un greu problema a Catalunya. Els aldarulls tenien tots un mateix patró: es tractava de successos d'una gran violència i estaven protagonitzats per joves estrangers, molts menors d'edat.
En els darrers mesos s'han repetit alguns brots a ciutats com Olot, Tortosa, i més recentment, Masquefa. Aquest cap de setmana ha tingut lloc el darrer episodi del que sembla que ja és un fenomen habitual a Catalunya: dues baralles multitudinàries a la Fira de Mataró han acabat amb un jove ferit i la intervenció dels Mossos d'Esquadra, que van tancar el recinte abans d'hora.
Segons el digital Capgròs, la baralla més forta va tenir lloc dissabte a la matinada quan dos grups de joves van iniciar una baralla a la zona d'atraccions de la fira. Tot i que la policia no ho ha confirmat, alguns testimonis asseguren que es van utilitzar armes blanques. Un dels joves va patir ferides i va haver de ser atès pel SEM, mentre que la policia va desallotjar la zona i va tancar la fira de manera preventiva.
L'endemà va tenir lloc una altra baralla entre joves, encara que de menys intensitat. Segons la publicació local, “les baralles entre grups de joves són una nota lamentablement massa habitual a la Fira d'Atraccions de Mataró”. La policia també afirma que aquestes baralles són freqüents cada any a la fira, amb més o menys intensitat.
Cal anar acostumant-s'hi
La notícia ha tingut una gran repercussió a les xarxes, on molts usuaris adverteixen que això serà cada vegada més freqüent i cal anar acostumant-se: “Marroquins armats amb ganivets i cúters es barallen amb joves que gaudien de les atraccions. A partir d'ara aquesta serà la tònica a totes les festes majors a Catalunya”.
Marc diu que “quan era petit m'atracaven els guillots a la fira de Mataró”, però que “després d'uns anys de calma les baralles ja fa temps que han tornat”. En aquest cas, afegeix, “vénen d'una altra onada”.
Laura lamenta que “l'activitat econòmica del país i les seves tradicions s'hauran de parar per deixar pas a la delinqüència”, i que “aquest és el llegat que pretenen deixar els que no paren de perdre vots a cada elecció”.
També hi ha comentaris com “Catalunya s'està morint” o “quina por fa sortir al carrer”. Els veïns clamen contra la permissivitat cap a aquestes bandes i lamenten que a moltes ciutats ja s'estan evitant concerts a altes hora de la matinada per evitar problemes. Llancen un crit desesperat, “no volem delinqüència ni inseguretat als nostres carrers”.
Més notícies: