Muntatge d'Araceli Tamayo i una imatge de l'Afganistan
SUCCESSOS

Qui és Araceli Tamayo, l'espanyola ferida greu a l'Afganistan en plenes vacances

La turista ferida en un atemptat terrorista torna aquest dimecres a Espanya per tractar-se en un hospital de Biscaia

L'atemptat terrorista que van patir diversos turistes espanyols a l'Afganistan, i que va provocar la mort de tres catalans, continua acaparant titulars. En l'atac de divendres passat també es va veure involucrada una bilbaïna, Araceli Tamayo. La dona va resultar ferida de gravetat en el tiroteig, si bé va sobreviure.

Les conseqüències de l'atemptat per a la turista basca han estat realment negatives. De fet, en les últimes hores la salut d'Araceli ha empitjorat i la preocupació de la seva família és més gran. Per això, s'ha decidit que el millor és que fos repatriada a Espanya.

Qui és l'Araceli Tamayo, la basca ferida greu en un atemptat a l'Afganistan?

En les pròximes hores, Araceli volarà en un avió medicalitzat pagat per la seva companyia d'assegurances. L'objectiu és que quedi ingressada en un hospital biscaí, que li pugui proporcionar les millors cures.

Recordem que aquest atemptat terrorista, assumit per l'Estat Islàmic, a la ciutat de Bamiyan ha estat una gran tragèdia per a tres famílies. Tot això a banda d'Araceli, l'estat de salut de la qual preocupa molt.

Araceli Tamayo

La repatriació de la turista basca, tal com informa Informativos Telecinco, té un pla fixat. Tot apunta que l'avió d'Airlec Air Espace sortirà a buscar la dona cap a les 14:40 hores i arribarà a Bilbao poc abans de les set de la tarda.

Araceli arribarà aquest dimecres a Bilbao, després d'empitjorar el seu estat

El pla de vol és força complex, ja que aquest avió va sortir de l'aeroport de Bordeus, base de l'empresa amb qui va signar l'assegurança. Així, l'aeronau hauria volat a l'aeroport turc de Samsun de matinada. Allà, aquest avió ha hagut d'esperar un altre procedent de Kabul, que transportava Araceli, per arribar cap a les 18:39 a l'aeroport de Bilbao.

Pendents de l'arribada d'Araceli, queda per confirmar la repatriació dels cadàvers de Susana Vilar, la seva filla Elena Schröder i Ramón Bellmas, els turistes espanyols morts en l'atemptat.

Tot apunta que també serà aquest dimecres quan es puguin repatriar els cossos sense vida de tots ells. Aquest atemptat està actualment sota investigació de la fiscalia de l'Audiència Nacional i sota secret de sumari.

➡️ Successos

Més notícies: