Imatge del cotxe atrapat a causa de les fortes pluges
SUCCESSOS

Un home queda atrapat al seu cotxe i és arrossegat pel corrent

Els fets s'han produït a la comarca del Berguedà, a la província de Barcelona

Les fortes pluges que han assotat la comarca del Berguedà han provocat un dramàtic rescat. Un conductor ha quedat atrapat dins del seu vehicle, que ha estat arrossegat diversos metres pel corrent d'un rierol desbordat, al municipi d'Olvan.

L'home estava conduint en una carretera local afectada per les intenses precipitacions. Les pluges torrencials que han afectat la regió han causat el desbordament de diversos rierols. Complicant el trànsit i posant en perill els conductors.

Segons han informat els serveis d'emergència, el rierol, que sol ser una llera tranquil·la, s'ha convertit en un torrent violent. D'aquesta manera, ha portat el cotxe del conductor fora de la carretera i l'ha arrossegat uns metres corrent avall.

Un home ha quedat atrapat al seu vehicle

Els Bombers de la Generalitat han respost ràpidament a la crida d'auxili. D'aquesta manera, s'han enfrontat a les aigües tumultuoses per arribar fins al vehicle i poder rescatar l'home atrapat al seu cotxe.

Els bombers han enviat set dotacions terrestres i dos helicòpters al lloc dels fets. Així, han trobat ràpidament el vehicle que havia quedat encallat a una zona d'arbres un tros més avall d'on havia estat arrossegat.

Imatge d´un helicòpter dels Bombers de la Generalitat

Entre les set dotacions terrestres destinades a l'operatiu hi havia el Furgó de Rescat Aquàtic del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) de submarinistes. Tots dos helicòpters portaven, respectivament, efectius del GRAE submarinistes i del GRAE muntanya.

Els bombers han assegurat el cotxe i han pogut arribar amb una escala malgrat la força amb què baixava l'aigua. Tot i el perill imminent del fort corrent, han aconseguit accedir al cotxe i rescatar el conductor il·lès.

Per sort, tot ha quedat en un ensurt i l'home no ha resultat ferit. Tot això gràcies a la ràpida intervenció dels serveis d'emergències.

Precaució a les carreteres

Aquest incident ressalta la perillositat de conduir durant condicions meteorològiques extremes. Les autoritats locals han emès repetides advertències als residents i conductors perquè evitin les àrees propenses a inundacions i extremin les precaucions.

Els serveis d'emergència estan en alerta davant de la possibilitat de nous desbordaments i estan preparats per respondre ràpidament a qualsevol situació d'emergència.

➡️ Successos

Més notícies: