Imatge dels Mossos d'Esquadra en un pla general durant un operatiu a la ciutat de Barcelona

Macrooperatiu dels Mossos per detenir més de 40 membres dels Casuals

Els Mossos ja han practicat algunes detencions

Matinal frenètica per als Mossos d'Esquadra. Agents del cos estan duent a terme aquest divendres, 9 de juny, diverses entrades en domicilis i locals de la ciutat de Barcelona per a detenir a de 40 membres dels Casuals, la facció violenta del grup 'Boixos Nois', grup vinculat al Futbol Club Barcelona. 

Segons El Nacional i ElPaís, l'operació —que va més enllà de la ciutat de Barcelona— ha començat a les 06.20 hores del matí i es preveuen diverses detencions per delictes d'homicidi, desordres públics, segrest, tinença d'armes, contra la salut pública, extorsió, pertinença a organització criminal i altres delictes relacionats.

Primeres detencions

Agents del cos de Mossos d'Esquadra ja han entrat a cases de Catalunya i han aconseguit detenir Francisco Pérez, àlies Paco El Gordo. A qui encara busquen, tot i haver entrat a casa seva i no haver-lo localitzat, és el líder de el grup radical Casuals, Ricardo Mateo López.

Imatge del pis a Barcelona on els Mossos d'Esquadra han arrestat algun dels membres dels Casuals, facció violenta dels 'Boixos Nois'
Els Mossos d'Esquadra han dut a terme diverses entrades a Barcelona | ACN

La investigació, en secret de sumari

Segons fonts policials, la investigació està en secret de les diligències. També és una operació conjunta de la Unitat Central d'Extremisme Violent de la Comissaria General d'Informació i de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la Policia General d'Investigació Criminal.

L'operació s'anomena 'Hydra' i està sent dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 12 de Barcelona.