Muntatge amb unes bosses de brossa al terra i la foto de Simona Monica

Simona, la dona que va matar la seva filla de 12 anys i va amagar el cos en una bossa

La mare de la menor ha estat detinguda després de dos mesos en parador desconegut

Fa unes hores, els Mossos d'Esquadra han detingudy prop d'Alpicat (Lleida) a una dona de 38 anys per la seva presumpta vinculació amb l'assassinat de la seva filla de 12.

Parlem de la Simona Monica Iftimovici, la parella del Marcel, un home que també podria haver estat implicat en la mort d'aquesta menor durant la Setmana Santa a Bucarest.

La veritat és que el Marcel encara no ha pogut ser localitzat i fa dos mesos que està desaparegut, igual que ho estava la Simona.

La menor va ser trobada morta sota un sofà del pis on vivia la parella al barri de Berceni del sector 4 de la capital romanesa.

El cas és que els Mossos van obtenir informació valuosa de la policia d'aquell país sobre aquesta dona, Simona, la principal sospitosa de l'assassinat. Gràcies a l'ADN, es va confirmar que el cos trobat al pis de Bucarest era el de la jove Anamaria.

La Simona hauria tingut ajuda per matar a la seva filla de 12 anys

No obstant això, els veïns d'Alpicat, a la província de Lleida, van descobrir a la Simona després que la foto fos publicada per la policia en mitjans romanesos.

Imatge d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Els Mossos han detingut la presumpta assassina d'una nena de 12 anys fa unes hores | Mossos d'Esquadra

En aquest cas, es tractava d'uns ciutadans romanesos que vivien en aquesta localitat catalana. Aquests havien vist a la dona, des de feia mesos, freqüentar els bars d'altres romanesos residents a Catalunya.

Els Mossos han confirmat que finalment havia estat detinguda la dona que no trobaven des de l'abril. La Simona va passar a disposició judicial davant el jutjat de guàrdia de Lleida. Així, l'Europol i l'ambaixada romanesa a Madrid hauran d'executar, si així ho requereixen les autoritats romaneses, la seva extradició.

La dona romanesa és la principal sospitosa de la mort de la menor

La veritat és que al país de l'est va ser una exparella de la Simona qui va denunciar la desaparició de la menor. En un moment donat, quan es va trobar el cos de la nena, hi va haver dubtes sobre si es podia tractar de la jove o de la seva mare. El motiu era que el cos es trobava en un avançat estat de descomposició.

Els Mossos vigilen l'accés a la rave d'Ivars d'Urgell el juny de 2023
Els Mossos segueixen atents a aquest cas que ha commocionat Lleida | ACN

El cas és que l'ex de la Simona, el pare biològic de la menor, també va assegurar que ella estava en una relació amb el Marcel. Parla d'ell com “un home fred” que havia treballat en la construcció.

Hi ha mitjans de comunicació a Romania que afirmen que aquest podria ser el veritable culpable de la mort d'Anamaria. I més concretament, que va morir ofegada, segons totes les proves forenses autoritzades en el seu moment per la policia d'aquest país.

Els Mossos d'Esquadra no poden detenir l'home que busquen perquè els hi falta una ordre de detenció. Mentrestant, la policia romanesa no ha pogut trobar el seu parador ni al país de l'Est ni a Catalunya.

Però la veritat és que el dispositiu s'ha reforçat per intentar trobar aquest home, que podria estar molt implicat en la mort de la jove romanesa.