Bombers fent una extracció d'un pou conjuntament amb la Guardia Civil

Jesús Maria, l'empresari trobat assassinat: què va provocar la seva desaparició

Troben la clau que va acabar amb l'empresari desaparegut el 2019

Molt s'ha parlat aquest dimecres sobre el descobriment en un pou de Manzanares (Ciudad Real) de diverses restes òssies de Jesús María González Borrajo. Ens referim a l'empresari desaparegut fa gairebé quatre anys a Espanya.

Després de reprendre els treballs de recerca el passat 31 de maig, l'ADN de les restes trobades hauria confirmat que es tracta de l'esmentat empresari.

L'últim que es va saber d'ell va ser que va viatjar a Vitòria el 19 de juny de 2019 per vendre dos vehicles de luxe. En aquesta transacció, el mediador va ser Antonio Caba, l'última persona que el va veure viu.

La vida del Jesús va ser molt dura, sobretot quan només era un nen, ja que va perdre el seu pare molt aviat. El cas és que José, el seu pare, va perdre la vida als 40 anys per complicacions cardíaques quan el Jesús Maria no tenia ni vuit anys.

Troben restes òssies de Jesús María en un pou de Manzanares (Ciudad Real)

La família de l'empresari vivia a Vitòria i allà Jesús no era un dels alumnes més destacats de la seva escola. “Era un nen normal”, diu el seu germà Miguel, set anys més gran que el difunt.

Foto de José María González Borrajo seriós
Jesús María va desaparèixer quan anava a Vitòria en un viatge de treball | SOS Desaparecidos

El Miguel va haver d'actuar com a figura paterna durant molts anys. “Vaig deixar la vida militar, vaig buscar feina, em vaig encarregar de la casa i del Jesús”, diu a ABC. En un moment donat, el Jesús va haver de decidir si volia estudiar o buscar feina.

“O entraves en una carrera universitària, i després anaves a Bilbao o Deusto; o faltava molta mà d'obra i havies de treballar. Aquests eren altres temps i hi havia uns altres valors. Havies de treballar per tirar endavant la teva casa i tenir la teva bicicleta, la teva moto o el teu cotxe”.

Per sort per al Jesús, va poder treballar molt jove en una època en què “hi havia molta demanda en la construcció”.

Anys més tard, van aparèixer les màquines escurabutxaques i el Jesús va guanyar molts diners. “Era una persona normal, no tenia aficions conegudes, li agradaven els cotxes normals i tenia passió pels Rolling Stones, que anava a veure si anaven a Madrid. Sabia combinar el temps lliure amb la feina”, explica.

Ser tan generós “el va portar a la seva desaparició”

El seu familiar confessa que el Jesús “era una bona persona que confiava en la gent; prestava diners a qui ho necessitava, per ajudar-los. I crec que això va provocar la seva desaparició”, explica el Miguel. “Quan va reclamar aquests diners, aquí va venir el problema que tenia”, deixa caure el seu germà.

Part del darrere del cotxe del Cos de Policia Nacional
Es confirma que les restes òssies trobades al Manzanares són les de l'empresari basc | Europa Press

El Jesús portava més de 30 anys vivint a Manzanares. “Era un home solitari”, confessa el Miguel. Tot i que tenia parella quan se li va perdre la pista.

La Claudia era la seva parella quan va desaparèixer el 19 de juny de 2019. Actualment, “l'únic familiar directe que queda del Jesús soc jo”, confessa el Miguel.

“L'Antonio Caba és un dimoni”, diu el germà de Jesús María

El Miguel respira en desgràcia després d'assabentar-se que Gaspar Rivera, l'altre implicat en l'assassinat del seu familiar, va confessar on eren les restes de Jesús.

“Si no, podríem haver estat anys buscant-lo”, lamenta el Miguel. Sobre l'Antonio Caba, afirma que “és un dimoni qui ha fet això; Caba és un dimoni”, repeteix.

“Va començar a relacionar-se amb ell tres mesos abans de la seva mort. Hi havia uns pagarés i, just quan caducaven, va desaparèixer. Pot ser que el conegués d'abans, però l'amistat va ser en aquests últims tres mesos, quan venien els pagarés”, lamenta Miguel.