Fotomuntatge amb fons d'una ambulància de Mallorca i una rodona vermella amb un cafè de màquina expenedora
SUCCESSOS

Una noia de 21 anys, a l'UCI després d'ingerir un cafè amb insectes d'una màquina

La noia, de 21 anys, va patir una reacció al·lèrgica només provar el cafè que havia tret d'una màquina expenedora

Una noia de 21 anys ingressava a l'UCI després d'haver ingerit un cafè amb insectes d'una màquina de l'aeroport Son Sant Joan de Palma de Mallorca. Els fets passaven dilluns passat, 22 d'abril.

La dona, treballadora d'una companyia aèria, es va començar a trobar malament just a l'hora de prendre la beguda, que va comprar en una màquina "accessible al públic", com ha avançat Última hora.

Ràpidament, es va activar una ambulància i els serveis mèdics del mateix aeroport, que van atendre la noia administrant-li adrenalina. Tot i això, posteriorment, va ser traslladada cap a un centre hospitalari després de patir un quadre greu de reacció al·lèrgica.

Va comprar un cafè que tenia insectes i va acabar a l'UCI

La noia, de només 21 anys, ha passat 36 hores a la Unitat de Cures Intensives (UCI), després de patir un xoc anafilàctic en ingerir un cafè amb insectes. La beguda l'havia adquirida la noia, treballadora d'una companyia aèria, en una màquina expenedora "accessible al públic" del mateix aeroport de Palma dilluns passat, cap a les 10:30.

Va ser després de donar-li uns petits glops que va començar a sentir-se malament i va avisar els serveis mèdics de l'aeroport. No obstant això, la noia ja havia notat que el cafè tenia un sabor estrany i va veure, en remenar la beguda amb la cullereta, que hi havia diversos insectes al fons del got.

Els serveis mèdics de l'aeroport van atendre la noia quan ja estava patint símptomes d'una reacció al·lèrgica. La noia presentava la cara inflada i dificultats per respirar, per la qual cosa els metges li van administrar ràpidament adrenalina i altres fàrmacs.

Tot i això, l'actuació de l'ambulància no va ser suficient i va haver de ser traslladada a una clínica de Palma, on ha estat a l'UCI durant 36 hores, fins aquest dimecres.

Un possible delicte contra la salut pública

Els fets ja estan sent investigats per la Policia Nacional com un possible delicte contra la salut pública i un altre de lesions imprudents. La família de la víctima presentava al moment una denúncia a l'aeroport per la presència dels insectes a la màquina de cafè i acusant-los d'una falta de manteniment i higiene a les seves instal·lacions.

La màquina expenedora, de fet, estava completament "accessible al públic", i per això no només els treballadors de l'aeroport en podien fer ús, sinó qualsevol usuari. Ara com ara, la màquina ha estat clausurada.

➡️ Successos

Més notícies: