Captura de pantalla de Twitter
SUCCESSOS

VÍDEO | Un magribí intenta tallar el coll a la víctima durant un robatori a Catalunya

No només es disparen els robatoris sinó també la violència amb què són perpetrats

A Catalunya s'estén la sensació que la inseguretat no para de créixer i cada cop més persones tenen por de sortir al carrer. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, creu que només es tracta d'una mera percepció. Però les dades diuen que cada vegada hi ha més delictes greus, com els robatoris amb violència i les agressions, i cada dia apareixen nous vídeos a les xarxes socials per denunciar aquest tipus de successos.

Barcelona és una de les ciutats més sotmeses a la creixent inseguretat, especialment a barris del centre com el Raval o el Born. Un nou vídeo mostra la brutal agressió d'un lladre d'origen estranger al veure frustrat els seus plans de robar dos turistes. El delinqüent va ser interceptat mentre intentava cometre el robatori, i després va treure una fulla de la sabata i va clavar un tall al coll a la seva víctima.

El vídeo mostra el moment de l'agressió i com la víctima va haver d'acabar sent atesa pels serveis d'emergència, encara que la seva vida no corre perill. En tot cas, les imatges mostra la sensació d'impunitat amb què actuen aquests delinqüents i ha circulat de manera viral provocant tota mena de comentaris. Les reaccions evidencien l'afartament dels catalans davant de la inseguretat creixent, que molts vinculen amb el bonisme del govern català en matèria d'immigració i de seguretat.

“Barcelona ha de ser més inclusiva”, diu un usuari de manera irònica, “necessita més immigrants de tots els països, van bé segueixin així”. Més en seriosament, un altre afirma que Barcelona està “plena de delinqüents” i que és “la ciutat més insegura d'Espanya”. Hi ha qui es pregunta si l'agressor és magribí o algerià, però que “en tot cas això cal acabar” i demana més mà dur per part de les autoritats.

Els catalans, farts de la inseguretat

Les xarxes són un clam contra la impunitat dels delinqüents, emparats per un sistema que afavoreix la multireincidència i no protegeix els ciutadans. A més, assenyalen el procés de degradació de Catalunya, reflectit a l'accelerat declivi de Barcelona, que fa unes dècades enlluernava el món. També afirmen que “sort que existeix X” per denunciar aquest tipus de casos, que mai apareixen als mitjans.

 

➡️ Successos

Més notícies: