Muntatge de l'estació de Sants de Barcelona, Elena Schröder pixelada i una ambulància
SUCCESSOS

Elena, la turista assassinada a l'Afganistan: va salvar a una persona a Barcelona

Elena Schröder va salvar la vida d'un home a l'estació de Sants, Barcelona

Divendres, 17 de maig, va tenir lloc un atemptat a l'Afganistan contra un grup de turistes. Tres van resultar assassinats i posteriorment es va saber que eren catalans.

Ara s'han conegut els noms dels tres morts. Un d'ells una dona, Elena Schröder Vilar. Farmacèutica de professió a Terrassa.

Fa uns anys, ella, juntament amb la seva germana, van salvar la vida d'un home que havia patit una caiguda al mig de l'estació de Sants. Lloc on l'Elena treballava anteriorment com a farmacèutica.

Elena Schröder va salvar la vida d'un home a Barcelona

Elena Schröder va morir divendres passat en un atemptat a l'Afganistan. Ella estava de viatge en aquest país quan de sobte els va atacar un home al mig d'un carrer.

Muntatge d´un poble afganès i una llitera entrant en una ambulància

Però a mesura que han anat avançant les hores, n'hem conegut més detalls sobre ella i la seva vida.

L'any 2014, amb la seva germana Maria, van salvar la vida d'un home a l'estació de Sants de Barcelona. Aquest dia es va convertir en heroïna.

Tot va passar quan un home que caminava per l'estació de tren, es va desmaiar i es va trencar el nas. En aquell moment, dues persones van entrar a la farmàcia on treballaven perquè truquessin a una ambulància.

"Nosaltres érem a la farmàcia quan van entrar dues persones i ens van demanar que truquéssim a una ambulància. Ho vam fer, i de seguida vam sortir a veure què passava", explicaven les germanes.

L'Elena i la Maria van trucar als serveis d'emergència, però van sortir a mirar que passava.

Estació de Sants a Barcelona amb gent, pantalles sobre els trens i màquines de bitllets

En arribar al lloc, es van trobar un home envoltat de sang pel cop del nas i morat perquè li faltava la respiració.

Elena Schröder i la seva germana no van dubtar a ajudar

En veure aquesta escena, no van dubtar a agafar el desfibril·lador, encara que no l'havien fet servir mai. I és que encara no havien fet el curs per fer-lo servir.

Gràcies a les nocions bàsiques que tenien i que el desfibril·lador et diu el que has de fer en tot moment, van ajudar l'home.

A això també cal sumar-hi que hi havia una infermera que li va començar a fer un massatge cardíac fins que va arribar l'ambulància. "Hi havia una infermera que passava per allà i li va fer el massatge cardíac", comentava l'Elena.

Gràcies a la rapidesa de les tres, van aconseguir que els serveis mèdics ho tinguessin més fàcil per reanimar-lo.

➡️ Successos

Més notícies: