Muntatge d'un fons amb trossos de xocolata i una dona menjant una rajola
SOCIETAT

Quanta xocolata pots menjar al dia, segons els experts

Parlen els experts: És saludable menjar xocolata cada dia?

Què faríem sense la xocolata. Imagineu-vos per un moment que no pots menjar aquest deliciós aliment, que no existeix. És igual si fos negra, pura, amb llet o la blanca -encara que no sigui xocolata-. Seria una catàstrofe, oi?

Sembla, segons creiem, que és un producte saludable, que no fa mal a la nostra salut. És realment així?

Els beneficis de la xocolata van més enllà del plaer del paladar, ja que aquest aliment pot ser un aliat per a la salut. Això no obstant, no tota la xocolata és igual de saludable. Segons experts consultats per El Español, la clau és el cacau: com més gran sigui el percentatge de cacau en una tauleta i menor la quantitat de sucre, millor serà per a la salut. Per tant, el més recomanable és optar per la xocolata negra o una rajola amb més del 85% de cacau.

La nutricionista Blanca Garcia-Orea explica que la xocolata s'obté de les llavors del cacau, a les quals se'ls extreu la mantega i la pols, afegint-hi sucre posteriorment. La diferència entre la xocolata negra i la xocolata amb llet rau en el percentatge de cacau i la quantitat de sucre, llet o fruits secs afegits. Segons l'experta, la xocolata negra conté més del 70% de cacau, mentre que la xocolata amb llet té aproximadament un 45% de cacau, sent aquesta última menys saludable a causa del seu alt contingut de sucre.

pastilla de xocolata negra 72% aldi

Com triar la teva xocolata en anar a comprar

En triar una pastilla de xocolata al supermercat, és important revisar l'etiqueta per assegurar-se que conté principalment mantega de cacau, cacau en pols o pasta de cacau, i la menor quantitat possible de sucre. Garcia-Orea recomana que la xocolata tingui almenys un 85% de cacau per obtenir els màxims beneficis per a la salut. Consumir xocolata negra amb més del 85% de cacau diàriament és possible, sempre que sigui en quantitats moderades, entre 1-2 unces al dia.

A més de la xocolata negra, hi ha altres opcions al mercat, com les xocolates "sense sucre" o "zero". Aquestes xocolates substitueixen el sucre per edulcorants com el maltitol o l'estèvia. Tot i això, l'experta adverteix sobre els possibles efectes adversos del maltitol, com ara molèsties gastrointestinals, i recomana evitar-ne el consum en persones amb certes condicions mèdiques. En canvi, la xocolata negra convencional és apte per a intolerants a la lactosa i sol ser millor tolerat pel sistema digestiu.

Envàs de galetes de xocolata Mercadona

En conclusió, triar una xocolata amb alt contingut de cacau i baix en sucre és fonamental per aprofitar els beneficis per a la salut. Consumida amb moderació, la xocolata negra pot formar part d'una dieta equilibrada i contribuir al benestar general.

➡️ Societat

Més notícies: