El xef Martín Berasategui comparteix la recepta del pastís d'ametlles amb figues
El reconegut xef comparteix la recepta més dolça amb què delectar tots els convidats que passin per casa
Martín Berasategui ens ha sorprès recentment amb les seves receptes per preparar el millor pop a la gallega o cloïsses a la marinera. No obstant això, en aquesta ocasió ens ve a delectar amb unes postres que no deixaran ningú indiferent.
I és que el xef, a més d'elaborar plats tradicionals, també té art per als dolços. Sense anar més lluny, ha compartit una recepta que de ben segur agradarà a tots els que la provin. Es tracta d'un pastís d'ametlles amb figues.
Ingredients per al pastís de figues de Martín Berasategui
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Mantega | 550 gr |
Farina | 470 gr |
Farina d'ametlla | 410 gr |
Sucre en pols | 130 gr |
Rovells d'ou | 2 rovells |
Ous | 5 unitats |
Sucre | 350 gr |
Figues | 20 unitats |
El pas a pas que segueix Martín Berasategui
1. Elabora la massa
Per començar, talla 250 grams de mantega a dauets i deixa'ls en un bol. A continuació, afegeix al mateix recipient 400 grams de farina, 60 grams de farina d'ametlla i 130 grams de sucre en pols.
Barreja tots els ingredients fins que quedin ben integrats i aconsegueixis una textura de sorra humida i compacta. Seguidament, afegeix els rovells i un ou a la massa i ves pastant fins a formar una bola. Embolica-la en paper i deixa-la a la nevera.
2. Deixa llesta la crema
Barreja 300 grams de mantega i 350 grams de sucre amb l'ajuda d'unes varetes o un robot de cuina. Mentrestant, ves afegint-hi les farines (70 grams de farina i 350 grams de farina d'ametlles).
Finalment, afegeix els 4 ous sense batre amb massa intensitat, per evitar que es muntin. Un cop ho tinguis tot integrat, guarda la barreja a la nevera.
3. Fica la massa en un motlle
Agafa un motlle alt de pastís, forra'l i fica la massa trencada, l'ideal és que aquesta tingui un gruix de 5 mil·límetres. Has d'estendre bé per la superfície i les vores del recipient. Premeu la massa amb els dits i, quan estigui ben col·locada, punxeu-la amb l'ajuda d'una forquilla.
Pots pessigar les vores per donar-li un toc més estètic. Deixa el motlle entapissat a la nevera perquè es refredi durant uns minuts. Mentre esperes, pots anar pelant i tallant les figues a rodanxes.
4. Afegeix la crema
Un cop estigui ben fred, treu el motlle de la nevera i omple'l amb una bona quantitat de crema, però compte amb passar-te: Omple'l només fins a la meitat!
Per anar acabant, afegeix les figues a rodanxes cobrint tota la base de crema i, després, afegeix una segona capa de crema. Aquesta vegada, fins a arribar al límit de les vores del pastís.
5. Enforna el pastís
Només queda un últim pas per tenir llest aquestes delicioses postres. Porta el pastís al forn i deixa que s'enforni a 190 graus durant uns 30 i 40 minuts. Tot seguit, deixa que es refredi, decora-la al teu gust i... Ja la pots servir!
Més notícies: