Muntatge amb plat de cloïsses a la marinera i cercle vermell amb foto de Martín Berasategui

SOCIETAT

La recepta nadalenca de Martín Berasategui per fer les millors cloïsses a la marinera

Triomfa aquest Nadal amb aquesta recepta de cloïsses a la marinera de la mà de Martín Berasategui, per als amants del marisc

En poc menys d'un mes és Nadal. Avui m'agradaria parlar-vos d'una recepta que pot ser un festí per als amants del marisc: les cloïsses a la marinera de Martín Berasategui. El xef anomenat ens revela per què unes cloïsses ben preparades són l'elecció perfecta per a aquestes celebracions. Posa't el davantal que comencem!

Per a aquesta recepta necessitaràs els ingredients següents:

INGREDIENTQUANTITAT
Cloïsses fresques1 kg
All2 dents
Pebre vermell dolç1 culleradeta
Vi blanc1 got
Julivert frescUna branqueta
Oli d'oliva verge extraAl gust
SalAl gust

Quins passos cal seguir?

1. Selecciona cloïsses fresques

Comença per adquirir cloïsses fresques de qualitat. Això sí, assegurant-te que estiguin ben tancades i sense olors desagradables. Rentant-les sota aigua freda, eliminaràs qualsevol residu de sorra.

2. Prepara els ingredients

Pica finament les dents d'all i el julivert fresc. Aquests ingredients afegiran un toc aromàtic i saborós al teu plat. A continuació, mesura el vi blanc i tingues tots els altres a mà per facilitar el procés de cocció.

3. Que no hi falti un bon sofregit d'all

En una paella gran, escalfa un raig d'oli d'oliva verge extra a foc mitjà per afegir els alls picats. Salta'ls fins que estiguin daurats, però no cremats. Aquest pas és crucial per infondre el sabor característic a all al plat.

4. Incorpora el pebre vermell i vi blanc

Afegeix el pebre vermell dolç al sofregit d'all, remenant ràpidament per evitar que es cremi. Després, aboca el vi blanc a la paella i deixa que la barreja bulli a foc lent durant uns minuts, permetent que els sabors s'integrin.

5. Hora de portar a cocció les cloïsses

Incorpora les cloïsses a la paella i tapa-les amb una tapadora. Cuina a foc mitjà fins que les cloïsses s'obrin, cosa que sol portar uns cinc o set minuts. Quan hagi passat el temps, rebutja qualsevol cloïssa que no s'hagi obert durant la cocció.

6. Dona-li el toc final

Quan les cloïsses estiguin llestes, empolvora el julivert fresc picat sobre elles i ajusta la sal segons la teva preferència. Serveix les cloïsses a la marinera en un plat profund, acompanyades d'una bona baguette o pa cruixent.

Seguint tots aquests passos podreu aprofitar al màxim la deliciosa salsa. Ja veuràs que amb aquesta recepta la teva taula s'omplirà de sabors frescos i mediterranis. Bon profit!