La recepta nadalenca de Martín Berasategui per fer les millors cloïsses a la marinera
Triomfa aquest Nadal amb aquesta recepta de cloïsses a la marinera de la mà de Martín Berasategui, per als amants del marisc
En poc menys d'un mes és Nadal. Avui m'agradaria parlar-vos d'una recepta que pot ser un festí per als amants del marisc: les cloïsses a la marinera de Martín Berasategui. El xef anomenat ens revela per què unes cloïsses ben preparades són l'elecció perfecta per a aquestes celebracions. Posa't el davantal que comencem!
Per a aquesta recepta necessitaràs els ingredients següents:
INGREDIENT | QUANTITAT |
Cloïsses fresques | 1 kg |
All | 2 dents |
Pebre vermell dolç | 1 culleradeta |
Vi blanc | 1 got |
Julivert fresc | Una branqueta |
Oli d'oliva verge extra | Al gust |
Sal | Al gust |
Quins passos cal seguir?
1. Selecciona cloïsses fresques
Comença per adquirir cloïsses fresques de qualitat. Això sí, assegurant-te que estiguin ben tancades i sense olors desagradables. Rentant-les sota aigua freda, eliminaràs qualsevol residu de sorra.
2. Prepara els ingredients
Pica finament les dents d'all i el julivert fresc. Aquests ingredients afegiran un toc aromàtic i saborós al teu plat. A continuació, mesura el vi blanc i tingues tots els altres a mà per facilitar el procés de cocció.
3. Que no hi falti un bon sofregit d'all
En una paella gran, escalfa un raig d'oli d'oliva verge extra a foc mitjà per afegir els alls picats. Salta'ls fins que estiguin daurats, però no cremats. Aquest pas és crucial per infondre el sabor característic a all al plat.
4. Incorpora el pebre vermell i vi blanc
Afegeix el pebre vermell dolç al sofregit d'all, remenant ràpidament per evitar que es cremi. Després, aboca el vi blanc a la paella i deixa que la barreja bulli a foc lent durant uns minuts, permetent que els sabors s'integrin.
5. Hora de portar a cocció les cloïsses
Incorpora les cloïsses a la paella i tapa-les amb una tapadora. Cuina a foc mitjà fins que les cloïsses s'obrin, cosa que sol portar uns cinc o set minuts. Quan hagi passat el temps, rebutja qualsevol cloïssa que no s'hagi obert durant la cocció.
6. Dona-li el toc final
Quan les cloïsses estiguin llestes, empolvora el julivert fresc picat sobre elles i ajusta la sal segons la teva preferència. Serveix les cloïsses a la marinera en un plat profund, acompanyades d'una bona baguette o pa cruixent.
Seguint tots aquests passos podreu aprofitar al màxim la deliciosa salsa. Ja veuràs que amb aquesta recepta la teva taula s'omplirà de sabors frescos i mediterranis. Bon profit!
Més notícies: