Sorprèn la nit de Cap d'Any: La recepta de José Andrés que serveixen en restaurants cars
El xef, amb la seva alegria i dots culinaris, ens ensenya pas a pas com elaborar la millor sopa de marisc per a aquest Nadal
El xef José Andrés ens porta una proposta que està causant sensació als restaurants més exclusius. Estem parlant d'una sopa de marisc que, amb l'escórpora com a ingredient principal, portarà la màgia de Nadal directament al teu paladar.
Sopa de pescado - Vamos a cocinar con José Andrés (con María Ángeles Sanz) | RTVE Cocina
Ingredients per preparar la recepta del xef José Andrés
INGREDIENT | QUANTITAT |
Porro | 1 unitat |
Pastanaga | 1/2 unitat |
Ceba | 1/2 unitat |
Vi blanc | Un rajolí |
Tomàquet | 4 unitats |
Patata | 1 unitat |
All | 1 unitat |
Cabracho | 1 unitat |
Api | 1 unitat |
Julivert | Al gust |
Pebre vermell | Al gust |
Safrà de la Manxa | Al gust |
Segueix els passos de José Andrés per preparar la sopa de marisc
1. Neteja les verdures
El procés comença amb la neteja meticulosa de les verdures que formaran la base aromàtica de la sopa. Al porro, fem un tall en creu per revelar-ne l'interior, permetent l'eliminació de qualsevol rastre de terra. La part més tendra es reserva, mentre que la porció superior es destina a enriquir el brou.
A continuació, pelem i tallem en trossos petits l'api, la ceba, el julivert, els tomàquets i la pastanaga. Amb aquesta varietat de verdures ens assegurem una amalgama de sabors a l'olla!
2. Minimitza les impureses del peix
El protagonista indiscutible, l'escórpora, entra en escena. A través d'un tall separem el cos del cap i extraiem les espines per ser netejades. Paral·lelament, en una olla submergim l'escórpora per fer fumet.
José Andrés ens recorda que, a diferència dels vins de carn, al de peix, menys temps, és més. És per això que, evitant l'ebullició, ho deixem uns 15 o 20 minuts. D'aquesta manera, no només aconseguirem un brou de peix riquíssim. Si no que també eliminarem les impureses.
3. Que no falti un bon sofregit!
Mentre el fumet adquireix el sabor distintiu, alhora preparem un sofregit que serà l'essència de la sopa. En una olla a part, sofregim l'all, el pebrot, les patates i un pessic de safrà de la Manxa. Si a més afegim un rajolí de vi, aconseguirem un festival de sabors.
El plat pren vida quan s'incorpora el sofregit a l'olla amb les verdures i el peix. Ja veus que José Andrés ens ha donat una barreja de tècnica, atenció al detall i la cerca constant de la perfecció. Tot per tal de convertir cada cullerada en una experiència inoblidable.
Més notícies: