Muntatge amb una taula plena de plats i decoració nadalenca i la cara del xef José Andrés
SOCIETAT

Sorprèn la nit de Cap d'Any: La recepta de José Andrés que serveixen en restaurants cars

El xef, amb la seva alegria i dots culinaris, ens ensenya pas a pas com elaborar la millor sopa de marisc per a aquest Nadal

El xef José Andrés ens porta una proposta que està causant sensació als restaurants més exclusius. Estem parlant d'una sopa de marisc que, amb l'escórpora com a ingredient principal, portarà la màgia de Nadal directament al teu paladar.

Sopa de pescado - Vamos a cocinar con José Andrés (con María Ángeles Sanz) | RTVE Cocina

Ingredients per preparar la recepta del xef José Andrés

INGREDIENT
QUANTITAT
Porro1 unitat
Pastanaga1/2 unitat
Ceba1/2 unitat
Vi blancUn rajolí
Tomàquet4 unitats
Patata1 unitat
All1 unitat
Cabracho1 unitat
Api1 unitat
JulivertAl gust
Pebre vermellAl gust
Safrà de la ManxaAl gust

Segueix els passos de José Andrés per preparar la sopa de marisc

1. Neteja les verdures

El procés comença amb la neteja meticulosa de les verdures que formaran la base aromàtica de la sopa. Al porro, fem un tall en creu per revelar-ne l'interior, permetent l'eliminació de qualsevol rastre de terra. La part més tendra es reserva, mentre que la porció superior es destina a enriquir el brou.

A continuació, pelem i tallem en trossos petits l'api, la ceba, el julivert, els tomàquets i la pastanaga. Amb aquesta varietat de verdures ens assegurem una amalgama de sabors a l'olla!

2. Minimitza les impureses del peix

El protagonista indiscutible, l'escórpora, entra en escena. A través d'un tall separem el cos del cap i extraiem les espines per ser netejades. Paral·lelament, en una olla submergim l'escórpora per fer fumet.

José Andrés ens recorda que, a diferència dels vins de carn, al de peix, menys temps, és més. És per això que, evitant l'ebullició, ho deixem uns 15 o 20 minuts. D'aquesta manera, no només aconseguirem un brou de peix riquíssim. Si no que també eliminarem les impureses.

3. Que no falti un bon sofregit!

Mentre el fumet adquireix el sabor distintiu, alhora preparem un sofregit que serà l'essència de la sopa. En una olla a part, sofregim l'all, el pebrot, les patates i un pessic de safrà de la Manxa. Si a més afegim un rajolí de vi, aconseguirem un festival de sabors.

El plat pren vida quan s'incorpora el sofregit a l'olla amb les verdures i el peix. Ja veus que José Andrés ens ha donat una barreja de tècnica, atenció al detall i la cerca constant de la perfecció. Tot per tal de convertir cada cullerada en una experiència inoblidable.

➡️ Societat

Més notícies: